Lütfen bekleyin..



Bayram yaklaşırken bayram şekerleri de tezgâhlardaki yerini aldı

12 Nisan 2023, 12:15 - Okunma: 411

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramların olmazsa olmazı şekerler, çikolatalar ve lokum çeşitleri tezgâhlarda yerini alıp alıcılarını bekliyor.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı. Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkala birçok esnaf, iş yerinin önünü ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi. 

Batman'da şeker, lokum ve çikolata çeşitleri ile kuruyemiş satışı yapan esnaf, bayram hareketliliğinin az da olsa başladığını söylediler.

Bayramın vazgeçilmez ikramlıkları olan şeker, lokum ve çikolataların yaklaşık bir haftadır tezgâhlardaki yerini aldığını belirten esnaf, her zaman olduğu gibi bu bayram öncesinde de şeker satışına başladıklarını ama yoğunluğun son günlerde yaşanacağını kaydetti.

Şeker fiyatlarında yüze 20'lik bir artışın olduğunu belirten esnaf, şeker fiyatlarındaki artışın kısmen de olsa satışlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

"Bütün şekerlerimizi tezgâhlarımıza serdik ve müşterilerimizi bekliyoruz"

Ahmet Başaran

Ramazan Bayramı için şeker hazırlıklarını tamamladıklarını ve halkın da yavaş yavaş alışveriş yapmaya başladıklarını belirten esnaf Ahmet Başaran, bu sene şeker fiyatlarında yüzde 20'lik bir artış olduğunu söyledi.

Başaran, "Bayrama az bir vakit kaldı. Bayram hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün şekerlerimizi tezgâhlarımıza serdik. İnsanlar yavaş yavaş alış verişini yapmaya başladı. Şeker çeşitlerimizi ve lokumlarımızın hepsini açtık ve hazır müşterilerimizi bekliyoruz. Bu sene her şeyde olduğu gibi şeker fiyatlarında da biraz yükselme oldu. Ama diğer ürünlere göre şeker fiyatların da az bir yükselme var. Örnek olarak geçen sene kilosunu 30-35 liraya verdiğimiz şekerin fiyatı 40-45 lira oldu. Genelde yüzde 20'lik bir artış var ama bazı çeşitlerde yüzde 50 artan da var. Şeker fiyatlarımız en uygunu çocuk şekeri. 40 liradan başlıyor en pahalısı ise 350-400 liraya kadar çıkıyor." dedi.

"Bayrama 3-4 gün kala şeker satışlarımız yoğunlaşacak"


Rıdvan Çelik

Vatandaşın şeker alışverişine başladığını ama yoğunluğun son günlerde yaşanacağını söyleyen esnaf Rıdvan Çelik, "Bayram şekeri hazırlıklarımıza 3 gün önce başladık. Bizde 100'e yakın şeker çeşidi bulunmaktadır. Şu an şeker satışlarımız sakin geçiyor ama bayrama 3-4 gün kala şeker satışlarımız yoğunlaşacaktır. Müşterilerimiz sadece merkezden değil Batman'ın etrafındaki ilçe ve köylerden de gelen var. Şeker fiyatlarında bir artış var ama çok değil. Genel itibariyle yüzde 20'ye yakın bir artış var." şeklinde konuştu.

"Kalabalık oluşmadan erkenden bayram şekerimizi almaya geldik"

Alaattin Yağmur

Yoğunluk olmadan bayram şekeri almaya geldiklerimi belirten vatandaş Alaattin Yağmur, "Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden Batman'a ailemle beraber bayram alışverişi yapmaya geldim. Bayram alışverişimizi kalabalık oluşmadan erken yapmaya geldik. O yüzden elimizi çabuk tuttuk. Şeker fiyatlarından memnun değiliz. Fiyatlar bayağı yükselmiş. Mecbur olduğumuz için alıyoruz. Bayram sabahı önce camiye gittikten sonra mezarlık ziyaretimizi yapıyoruz. Mezarlıktan sonra adet üzere bütün köyün evlerini dolaşıp bayramlarını kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eskiden daha çok şeker alıyordum"

Ömer Batubey

Artan şeker fiyatlarına rağmen bayram şekeri almaya gediklerini ifade eden bir diğer vatandaş Ömer Batubey, "Eskiden her bayramda 10 kilo şeker alıyordum. Şu anda ise eskisi gibi alamayacak duruma geldiğim için 3 kilogram aldım. Bayramlarda adet üzere bütün tanıdık ve akrabalarımız bizlere gelmekte bizler de onlara gidiyoruz. Bu yüzden şeker fiyatları ne kadar da pahalı olsa misafirlere ikram etmek için almak zorundayız." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=