Lütfen bekleyin..



Gür’den Kadir Gecesi Mesajı

16 Nisan 2023, 14:20 - Okunma: 353

AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Mübarek üç ayların sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşarken Kadir gecesine ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Gür mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Onbir ayın sultanı Ramazan Ayının sonuna geldiğimizi bize hatırlatan, önemi ve fazileti Kur’ân-ı Kerîm’de Kadir Suresi ile beyan edilmiş olan Kadîr Gecesinin ihyâsı, İnsanlık için bağışlanma ve kurtuluş açısından son derece mühimdir. Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan Ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen, bu mübârek gecenin ihyâsı konusunda Rasûlullâh (SAV) Efendimiz, bu geceyi iman ederek mükâfatını sadece Allah-u Teala’dan bekleyerek ihyâ edenin geçmiş günahlarının affedileceğini müjdelemişlerdir.

Tan yeri ağarıncaya kadar bir selamet ve esenlik olduğu da Rabbimizin kesin vaadidir. Bir sonraki Kadir gecesine ulaşıp ulaşamayacağımızı bilemeyiz, bu nedenle Yaradanın davetine icabet edilmesi son derece mühimdir. Ellerin Semaya açılıp tövbe istiğfarla geçirilmesi gereken en mühim gece Kadir Gecesidir. Bu mübarek gecede insana ebedi mutluluğa ulaşmasına vesile olacak fırsat verilmektedir. Bu vesileyle Kadir Gecemizin Batmanımıza, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve saadet getirmesini, İslam aleminin uyanışına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=