Lütfen bekleyin..



Kur'an Nesli Platformundan Ramazan Bayramı mesajı

19 Nisan 2023, 17:05 - Okunma: 839

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi, idrak edilecek Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına basın açıklamasını okuyan Kur'an Nesli Platformu Elazığ Koordinatörü Muhammed Ölmez, Ramazan bayramının ve yaşan rahmet ikliminin tüm Müslümanların ittihadına ve kurtuluşuna, Kudüs’ün özgürlüğüne vesile oluması temennisinde bulundu.

Ramazan Bayramının faziletini belirten Hadis-i Şerif'i okuyan Ölmez şunları dile getirdi:

"Resulullah Sallal-lahü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur: Ramazan Bayramı sabahı melekler yollara dökülür ve şöyle seslenirler: Ey Müslümanlar topluluğu! Keremi bol olan Rabbinizin rahmetine koşunuz. O, bol iyilik ve ihsanda bulunur. Sonra onlara bol bol mükâfatlar verilir. Siz gece ibadet etmekle emrolundunuz ve emri yerine getirdiniz. Gündüz oruç tutmakla emrolundunuz, orucu tuttunuz ve Rabbinize itaat ediniz, mükâfatınızı alınız. Bayram namazını kıldıktan sonra bir münadi şöyle seslenir: Dikkat ediniz, müjde size! Rabbiniz sizi bağışladı, evlerinize doğru yola ermiş olarak dönünüz. Bayram günü mükâfat günüdür. Bugün semâ âleminde mükâfat günü olarak ilan edilir.

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan; içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran bir mübarek Ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Rabbimizden duamız, peygamber efendimizin müjdelediği bağışlananlar ve mükafat verilenler zümresine bizleri dahil etmesi ve bizleri bir sonraki rahmet iklimi olan Ramazan ayına da ulaştırmasıdır."

Ramazan ayında yapılan ibadetlerin Müslümanların dünya ve ahiret kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan mesajda Ölmez, şunları kaydetti:

Kur'an Nesli Platformu Elazığ Koordinatörü Muhammed Ölmez

"Bir ay boyunca ibadetlerimizle Ramazan ayını ihya etmeye gayret ettik, Kur’an tilavetleri ve teravih namazlarıyla camileri gül bahçelerine çevirdik, i’tikâfla birkaç gün de olsa dünyadan uzaklaştık, nafilelerle Rabbimize yakınlaştık. Peygamberimizin (sav) ifadesiylei-, inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya eden kimsenin de geçmiş günahları bağışlanır." Rabbimizden duamız, tüm Müslümanları bağışlanan bahtiyar kulları arasına katmasıdır."

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İşgalci İsrail'in Ramazan ayında Kudüs ve Mescid-i Aksa`ya saldırdığını ve Filistinlileri katlettiğini belirten Ölmez, "Müslümanlar olarak zor dönemlerden geçiyoruz. İşgalci İsrail, mübarek Ramazan ayında Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya saldırılar düzenleyerek bir kez daha kirli yüzünü gösterdi. İşgalci İsrail, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimizi katlediyor. İnsanlık ise seyrediyor! Filistinli kardeşlerimizin acısı acımız bilmeliyiz. Müslümanlar olarak, İsrail terörüne dur demeli, karşı çıkmalıyız!" dedi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük depremle ilgili ise Ölmez şunları söyledi:

"Ayrıca 6 Şubat’ta on binlerce kardeşimizi kaybettiğimiz, binlerce yüzbinlerce kardeşimizin yaralandığı Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldık. Bu zorlu imtihanda Müslüman halkımız büyük bir dayanışma örneği göstererek yaraları bir nebze de olsa sarmış, acıları dindirmişti. Ramazan ayında da bu duyarlılığı gösteren halkımız, yardımlara hız kesmeden devam ederek büyük bir fedakârlık yaptı. Rabbimizden duamız bizleri yaşanan depremden maddi ve manevi olarak gerekli dersleri çıkaran bahtiyar kullarından eylemesidir."

Son olarak Ölmez, "Bu vesileyle Kur’an Nesli Platformu olarak; tüm İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın tüm Müslümanların ittihadına ve kurtuluşuna, Kudüs’ün özgürlüğüne vesile olmasını âlemlerin Rabbi olan Allah’tan niyaz ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=