Lütfen bekleyin..



Emlakçılar, fahiş kira artışına yönelik yaptırımı değerlendirdi

26 Nisan 2023, 14:20 - Okunma: 1601

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Fahiş kira artışına yönelik yeni dönemde para ve hapis cezası dahil yaptırım getirmenin söz konusu olduğu" açıklamasını değerlendiren Batman'daki emlak danışmanları, halkın kanunlara çok fazla uymadığını söyledi.

Bakan Bozdağ'ın kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır düzenlemesinin de uzatılacağı yöndeki açıklamaların olumlu olduğunu belirten Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, kira artışlarının önüne geçilmesi için uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Fahiş kira artışlarını önlemek için yapılması planlanan yaptırım kararının çok geç alınmış bir karar olduğunu vurgulayan Değirmenci, "Kira artış oranı daha önce yüzde 25 olarak sabitlenmişti. Devlet bunda bayağı geç kaldı. Ancak halk bunu uygulamıyor, daha fazla bir artış uyguluyorlar. Yüzde 50, yüzde 100 artış yapanlar. Kiracıları belli bahanelerle çıkarmaya çalışanlar var. Daireyi boşaltıp yüzde 100-150 artışlarla tekrar kiraya verenler oluyor. Bize göre devlet bu ceza konusunda çok geç kalmıştır." dedi.

Mehmet Emin Değirmenci

"Hükümet geç bile kaldı"

Kiracı olan vatandaşların kira artışlarından dolayı çok mağdur olduğunu vurgulayan Değirmenci, "Kiralarını ödeyemedikleri takdirde mülk sahipleri tarafından dışarı çıkarılıyorlar. Bunun için onları zorluyorlar, bazıları mahkemelik oluyor. Kira artışlarına yönelik cezai müeyyide iyi oldu hatta hükümet geç bile kaldı. Para ve hapis cezalarına katılıyorum." diye konuştu.

"Cezai müeyyide bir an önce uygulanmalı"

Kiracıları da dinlemek gerektiğini ifade eden Değirmenci şöyle devam etti: "Kiracı mağdur, perişan. Bir memur aldığı maaşla kirayı nasıl ödeyecek? Çocukları nasıl okutacak? Evi nasıl geçindirecek? Asgari ücretle çalışanlar, emekliler fahiş artışlarla kirada oturamazlar. Devlet bir an önce cezai müeyyide uygulasın ki millet çekinsin. Kanun var ama uygulanmıyor. Bu cezalar uygulanırsa herkes rahatlar. Kira artışlarından şikâyet eden bir sürü insan var. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bu sorunun önüne kanunla bir an önce geçilmesini istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=