Lütfen bekleyin..



Batman'a 40 Bin Kişilik İstihdam Sağlayacağız

03 Mayıs 2023, 14:25 - Okunma: 471

Ak Partili adayların basın mensuplarıyla buluşmasında projelerinden bahseden AK Parti Milletvekili Adayı Ferhat Nasıroğlu, yapacakları 3 organize sanayi bölgesinde en az 40 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Ak Partili adayların basın mensuplarıyla buluşmasında projelerinden bahseden AK Parti Milletvekili Adayı Ferhat Nasıroğlu, yapacakları 3 organize sanayi bölgesinde en az 40 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Basınla buluşma toplantısına Ak Parti MKYK üyesi Şaziye Gündüz, il Başkanı Akif Gür, AK Parti Batman Milletvekilleri adayları Ferhat Nasıroğlu, Muhsine Bozkurt, Fırat Tunç ve il yönetimi katıldı.

İlk olarak söz alan il başkanı Akif Gür, adaylardan Serkan Ramanlı ve Murat Güneştekin'in programları olduğundan katılamadıklarını belirterek, seçim çalışmasıseçim sürecini değerlendirdi. Daha sonra adaylar sırayla açıklamada bulunarak projelerini ve seçim çalışmalarına değindiler.   

Toplantıda projelerinden bahseden Nasıroğlu Batman’ı üretim merkezi haline getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi.

AMACIMIZ YOKSUL İNSANLARA, GENÇ İNSANLARA, İŞSİZ KARDEŞLERİMİZE BİR ALAN OLUŞTURMAK

Nasıroğlu konuşmasında, “Tabi amacımız ne? Bu memlekete hizmet etmek. Amacımız yoksul insanlara, genç insanlara, işsiz kardeşlerimize bir alan oluşturmak. Bizim de en güçlü olduğumuz alan bu. Biz bir şeyler programımıza koyduğumuz zaman buna inanarak canı gönülden yapacağımıza inanarak maddelerimizi sıraladık. Öyle uçuk kaçık projelerimiz yok. Ayağı yere basan, Batman’ın en temel ihtiyaçları, sorunları adım adım çözeceğiz dedik. Bu iddia ile yola çıktık ve çözeceğimize de canı gönülden inandık.” İfadelerini kullandı.

Açacakları organize sanayi bölgeleriyle 40 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını aktaran Nasıroğlu, “Bizim ilk günden beri en büyük projelerimizden bir tanesi üç tane yeni büyük organize sanayi bölgesi açacağım. Bunu arkadaşlarımızla beraber istişare ettik. Forumlara gittik, ziyaretlerde bulunduk. 40 bin kişiye istihdam yaratacağız dedik bu bölgede. En çok üzüldüğüm en çok zoruma giden mevcut organize sanayi bölgesine gittiğimde oradaki arkadaşlarla konuştuğumda ‘biz yatırım yapmak istiyoruz yer bulamıyoruz. Bu beni son derece yaralıyor, son derece üzüyor. Bir iş adamına, yatırımcıya yer bulamıyorsak, istediği alanı sağlayamıyorsak bu bizim büyük bir eksikliğimizdir. Bizim olmazsa olmazımızdır.” Diye konuştu.

BİZ YATIRIMCIYA KIRMIZI HALI SERECEĞİZ

Yatırımcının sorunlarını çözeceklerini vurgulayan Nasıroğlu, “Biz yatırımcıya kırmızı halı sereceğiz. Yatırımcının sorunlarını çözeceğiz. Yeter ki gelsin şu memleketimize yatırım yapsın. Memlekete yatırımın iki boyutu var. Bir tanesi büyük yatırımların gelmesi. Yani hedeflerimiz büyük olacak. Büyük yatırımlarla eğer bu yeni organize sanayi bölgelerini donatabilirsek o zaman Batman üretimin merkezi olacak. 2000’li yıllarda Gaziantep, Kayseri ve Konya bu işi çok iyi yönetti ve çok iyi yere geldi. Şimdi bu yeni yüzyılda diyoruz ki Türkiye’nin yüzyılı ve Batman’ında yüzyılı.” Dedi.

YENİ REZERV YENİ BİR MİLAT BATMAN İÇİN

Türkiye Petrollerinin tarihinin en büyük rezervine ulaştığını aktaran Nasıroğlu, “Günlük 100 varil petrol üretecekleri ve yüksek kalitede, 42 gravitede petrol olduğunu ilan etti. Bu ne anlama geliyor, siz 20’lere düştünüz, 30’lara, 40’lara, 50’lere şimdi de 100 bin varil tüm Türkiye Petrollerinin çıkardığının yüz katı demek. Bu neyi getirecek; yeni yatırımları getirecek, yeni istihdam alanları oluşturacak. Biz eğer bu rüzgârla beraber Batman’a yeni istihdama alanı, yeni yatırım ama özel sektörle beraber. Sadece Türkiye Petrollerinin imkanlarıyla değil bizimde bu yeni atılabilir adımda yer almamız lazım. Özel sektör olarak Batmanlı olarak. Batman’ı petrolün başkenti yapan Türkiye Petrolleridir. Bu yeni bir hamle. İlk rafineri kurulmasından itibaren şu anda ki yeni rezerv yeni bir milat Batman için. Ben ona inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

BATMAN’A KATMA DEĞERİ YÜKSEK ALANLAR BULMAMIZ LAZIM. BU DA TEKNOLOJİDİR

Katma değeri yüksek gençlerin olmazsa olmazının teknoloji alanı olduğunu belirten Nasıroğlu, “Biz Batman’ı klasik sanayicilikten çok kalkındıramayız. İstihdam yaratır. Birçok kardeşimiz orada çalıştırırız. Ama Batman’a katma değeri yüksek alanlar bulmamız lazım. Bu da teknolojidir. Biz teknolojiyi gençlerimizle beraber yeni bir alan olarak belirledik. Bakın bizim ilk adımımız Batman’ın eski devlet hastanesini yıktık oraya bizim yerine Necat Nasıroğlu Teknoloji Merkezi kurmaya başladık. Üniversitede de Tekno kent kurduk. Şimdi benim en büyük hayalim en büyük arzum, bilgisayar tuşuna basan veya telefonun tuşu ile oynayan değil o programları icat eden. O aplikasyonları yapa bilen bir genlik. Bu don derece önemli. Burada en büyük sermaye insan beyni. Yani sizin o alandaki harcamanız en az harcamanız beyin. Kimsenin hayal edemediğini hayal eden, kimsenin yapmaya cesaret edemediğini cesaret eden, gece gündüz düşe kalka hiç bıkmadan usanmadan yeni şeyler ortaya çıkaran bir gençlik. Kendine inanan kendine inanan yeni bir nesil. Biz bunu yapabilirsek.” Dedi.

Soru-cevap bölümünde sorulan soru üzerine il başkanı Gür, HÜDA PAR’a yönelik son zamanlarda artan saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. Gür, başta Kürt sorunu olmak üzere ülke olarak sıkıntı çekilen tüm sorunların kaynağını CHP ve CHP zihniyeti olduğunu ve onlarla işbirliği yapanların samimim olmadığını kaydetti.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=