Lütfen bekleyin..



“HÜDA PAR adayları mecliste olmalı”

09 Mayıs 2023, 09:41 - Okunma: 1330

HÜDA PAR GİK üyesi Tanrıkulu, inanç hürriyetinin tamamen güvence altına alınması ve Kürt meselesinin adalet temelinde ve kardeşlik hukuku çerçevesinde çözülmesi için Serkan Ramanlı ve HÜDA PAR adaylarının mecliste olması gerektiğini belirtti.

Seçim çalışmalarına destek için Batman’a gelen HÜDA PAR GİK üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Serkan Ramanlı seçim lokaline destek için heyetlerle bir sohbet toplantısı düzenleyerek, gençlerin seçimler, HÜDA PAR’ın stratejisi ve HÜDA PAR’a yönelik saldırılar ile ilgili sorularını cevapladı.

Seçim lokaline destek için gelen heyeti AK Parti Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve il başkanı Davut Şahin tarafından karşılandı.

İlk olarak söz alan Ramanlı, gençlerin desteklerinin çok önemli olduğunu belirterek, ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Serkan Ramanlı’nın kazanması bölge için önemli

Daha sonra söz alan HÜDA PAR GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Serkan Ramanlı’ya verilen desteğin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Batman’da Serkan Ramanlı kardeşimizin kazanması aslında Batman’da değil bölgemiz açısından da çok önemli. Bundan dolayı her türlü desteği vermemiz lazım. Niçin Serkan Ramanlı’ya? Niçin HÜDA PAR’a? Niçin HÜDA PAR’ın adaylarına destek vermemiz lazım? HÜDA PAR niçin meclise girmeli? Bunu iyi bir şekilde kavramamız gerekiyor.” Dedi.

HÜDA PAR’ın doğruya doğru, yanlışa yanlış, doğru kimden gelirse gelsin destek veren takdir eden, yanlışta yanlış diyen bir muhalefet anlayışına sahip bir parti olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, “Elhamdülillah 10 yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarla, sosyal ve kültürel etkinliklerle ve özellikle bölgemizde var olan sonuçların çözümleri noktasında getirmiş olduğumuz önerilerle hem hükümet üzerinde hem sayın Erdoğan üzerinde hem de birçok yazar çizer üzerinde etkili olduğumuza inanıyoruz. Bunun birçok örnekleri var. Çünkü bizler bir yanlışı gördüğümüz zaman hedefimiz o yanlışın düzelmesidir. O yanlış üzerinde yanlış üzerinde onları eleştirmek yerin dibine koymak değildir. Bizim hedefimiz üzüm yemektir bağcıyı dövmek değildir.” İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR Mecliste olmalı

Kürt meselesinde bir asırdan fazladır hala da sıcaklığını koruyan bir mesele olduğuna işaret eden Tanrıkulu şöyle dedi: “Kürt meselesinin çözümü noktasında gerçekten önemli adımların atılmasında HÜDA PAR’ın birçok etkisi olmuştur. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Yine inanç noktasında bu ülkede halkın yüzde 99’u Müslüman olduğu hu ülkede baş örtülü kızların üniversitelerde, liselerden atılması, baş örtüsüne, tesettüre yasak getirilmesi ve sonrasında bu yasakların ortadan kaldırılmasıyla alakalı partimizin açıklamaları birçok kişiyi etkilediği gibi sayın Cumhurbaşkanını da etkilemiş ve sonuçta bu yasak kaldırılmıştır. Bitmiş mi her şey bitmemiş? Çünkü inanç özgürlüğünün, tesettürün baş örtüsünün anayasal güvence altına alınması için Serkan Ramanlı’nın mecliste olması gerekiyor.”

Kürtlerin anayasal olarak tanınması, ana dilde eğitim ve öğretimin olması önemli hususların hayata geçirilmesi için Serkan Ramanlı başta olmak üzere HÜDA PAR adayları mecliste olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “İnanç hürriyetinin tamamen güvence altına alınması ve Kürt meselesinin adalet temelinde ve kardeşlik hukuku çerçevesinde çözülmesi için ciddi çalışmalar yapacaktır meclise giden arkadaşlarımız. Başta sayın Serkan Ramanlı olmak üzere bu konuda onlara güvenimiz tam. Yeter ki Batman güvensin ve onları meclise gönderelim. Bir kişi demeyelim Allah’ın izni ile birçok şeyin başlangıcı olacaktır. Bazı adımların atılmasının öncüleri olacaktır bunu bilelim.” Dedi.

Erdoğan’ın kazanması Türkiye’nin, ümmetin kazanması demektir

Tanrıkulu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi tek partili o karanlık döneminden veya 90’lı yılların karanlıklarından bugünün aydınlığına getiren ve yaptıklarıyla ve gerçekten yaptıklarıyla birçok alanda yaptıklarıyla takdire hak kazanan sayın Erdoğan ile yine önümüzdeki dönemde Türkiye’nin daha ileri bir seviyeye götürecek olan yine vizyon sahibi proje sahibi olan bir Erdoğan var. Çünkü diğer adaylarda böyle bir potansiyel yok. Cumhuriyetin birinci yüzyılını geride bırakacağız ikinci yüzyılına gireceğiz. Bizde aydınlık yarınlar için vizyon ve misyon sahibi olarak ve gerçekten ekonomide, sosyal hayatta, temel haklarda, özgürlükler hususunda, savunma sanayisinde atmış olduğu adımları daha ileri bir seviyeye çıkaracağına inandığımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz. Onun bu seçimi kazanması Türkiye’nin, ümmetin kazanması demektir. Böyle basit olarak görmememiz lazım.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=