Lütfen bekleyin..



Necat Nasıroğlu Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

10 Mayıs 2023, 10:30 - Okunma: 1476

Batman Üniversitesi ve Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından Enerjide Dijital Teknolojiler temasıyla Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’23 sergi ve final programı gerçekleştirildi.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda bu yıl 2'ncisi düzenlenen programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite yöneticileri, Nasıroğlu ailesi, akademik ve idari personellerin yanı sıra finale kalan proje sahipleri ve öğrenciler katıldı.

Ürün ve fikir alanında proje sunumlarının yapılması ile başlayan program, Necat Nasıroğlu anısına hazırlanan belgeselin izlenmesi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 2022 yılında ilki gerçekleştirilen proje yarışmasında geçen seneden farklı olarak bu sene fikir ve ürün aşamasındaki projelerin ayrı ayrı değerlendirildiğini belirtti. Rektör Demir, proje değerlendirme sürecinde akademisyenlerin yanı sıra özel sektör temsilcilerinin de yer aldığını kaydetti.

Merhum Necat Nasıroğlu’nun öğrencilerin okuması ve kendini geliştirmesi için sürekli çalışmalarını öğütleyen sözlerini hatırlatan Prof. Dr. İdris Demir, Necat Nasıroğlu’nun gençlerin geleceğini şekillendirmek ve meslek edinmeleri için onlara eğitim hayatları boyunca destek verdiğini söyledi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde bulunan Necat Nasıroğlu Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden şu ana kadar yaklaşık bin 500 öğrencinin mezun olduğunu, yaklaşık 700 öğrencinin de eğitim hayatına devam ettiğini kaydeden Rektör Demir, “Merhum Necat Nasıroğlu ilimize kazandırdığı okullarla eğitime ne kadar önem verdiğini göstermektedir.” dedi.

Rektör Demir, bu projeler sayesinde gençlerin kendini ifade etme imkânı elde ettiğini söyledi. Batman Üniversitesi olarak gençlerin geleceğine katkı sağlayacak tüm projelere destek vereceklerini belirten Rektör Demir, finale kalan tüm yarışmacıları tebrik etti.

Prof. Dr. İdris Demir’in ardından Nasıroğlu ailesi adına bir konuşma yapan Ferhat Nasıroğlu, Dijital Teknolojiler ve bilimsel çalışmalar konusunda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile sürekli karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=