Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu: Kürt meselesinde her türlü istismarın önüne geçmek için 14 Mayıs milat olsun

10 Mayıs 2023, 18:00 - Okunma: 2526

Batman'da on binlerin katıldığı mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, birilerinin kendi kirli ajandaları doğrultusunda su-i istimal ettikleri Kürt meselesi ile ilgili her türlü istismarın önüne geçmek için 14 Mayıs'ın milat olsun dedi.

Seçimlere sayılı günler kala ittifaklar, son büyük mitinglerini yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Batman'da, yoğun katılımlı büyük bir miting düzenlendi.

Batman Valiliği önünde gerçekleştirilen coşkulu mitinge, resmi rakamlara göre 55 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Mitingde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Yapıcıoğlu, muhalefete yüklenerek 14 Mayıs seçimlerine yönelik önemli mesajlar verdi.

Cumhur İttifakını destekleme sürecini anlatan Yapıcıoğlu, 80 yıldır bu ülkede var olan tüm sorunların hepsinin altında CHP zihniyetinin olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde son 20 yılda çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Halkımız önemli kazanımlar elde etti. Şimdi bu kazanımları yeni kazananlarla daha ileri bir seviyeye taşımak ve daha kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bunun yolunun da sizlerin inanç değerlerinizle uyumlu olacak, tamamen sivil ve özgürlükçü yeni bir anayasa yapmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bütün toplumsal kesimlerin kendini içinde bulacağı, kimseyi ötekileştirmeyen, topluma herhangi bir ideoloji dayatmayan, vesayetçi anlayışlardan arındırılmış, sivil ve özgürlükçü bir anayasadan bahsediyoruz. Ancak bunun için her zamankinden daha güçlü desteğe ihtiyacımız var." dedi.

"Batı kendilerine Türkiye'yi peşkeş çekecek bir sömürge valisi arıyor"

Son 20 yıldaki bütün kazanımlara göz dikmiş ulusal ve küresel vesayet odaklarının bugün 7'li masanın arkasında kümelenip pusuya yattığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bugün Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, bilumum İslam ve insanlık düşmanı emperyalistler kimi destekliyor? Peki kimleri hedef alıyor? Biden'in açıklamaları ortada. Fransız ve İngiliz basınının manşetlerini görüyorsunuz. Kendilerine Türkiye'yi peşkeş çekecek bir sömürge valisi arıyorlar ve hepsi de 7'li masanın adayını destekliyor. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle Bay Bay Kemal'i. İmam-ı Şafii'ye sormuşlar, 'Fitne zamanında hakkı tutanları nasıl anlarız? Demiş ki, düşman oklarını takip ediniz, o sizi hak ehline götürür. Bütün oklar nereye yönelmiş? Sayın Cumhurbaşkanımıza, kime yönelmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza, başka… Cumhur İttifakına. Evet bize de saldırıyorlar. Öyleyse bütün düşman okları yönelmişken siz kimi destekleyeceksiniz?" diye sordu.

"Kandil ve Pensilvanya ile kurdukları kirli ittifakın utancını asılsız ithamlarla bize saldırarak örtbas etmeye çalışıyorlar"

"Yeni bir vesayet rejimi kurmak isteyen yağmacı insanların, bahar ve özgürlük türküleri söylemeleri sizleri aldatmasın" diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bunların bahar dedikleri şubat soğuğudur, karakıştır, oraya dönmek istemiyor bu millet. Sözde özgürlük maskesi altında sakladıkları şey aslında diktatörlüğün dik alasıdır. Kendileri gibi düşünmeyen kimselere tahammülleri yok. Aylardır bize yönelik yalan ve iftiralarla yürüttükleri linç kampanyalarını görüyorsunuz. Gördünüz değil mi? Halen devam ediyorlar. Kendi kendilerine taş attırıp ikinci dakikasında bize yığıyorlar. Kandil ve Pensilvanya ile kurdukları kirli ittifakın utancını asılsız ithamlarla bize saldırarak örtbas etmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken de aslında temsil ettiğimiz değerlere, kaynağını milletimizin inancından alan değerlere kin ve nefret kusuyorlar. Seçimi kaybedeceklerini anladılar. Bu nedenle artık iyice zıvanadan çıktılar. Provokasyon üstüne provokasyon yapıyorlar. Yaptıkları cambazlıklarla güya mağduriyet algısı oluşturup halkı kandıracaklar. Sizlere hala tepeden bakan, inancınızla ve dilinizle kavgalı olan, Türkleri, Kürtleri, Alevileri ve Sünnileri katleden, onlara her türlü zulmü reva gören bu CHP zihniyeti değil mi?"

"Şimdi yeşiliyle soluyla birileri bu CHP zihniyetini yeniden sizin başınıza musallat etmek istiyor"

CHP zihniyetinin geçmişte yaşattığı zulümleri hatırlatan Yapıcıoğlu, "İnkâr, ret ve asimilasyon politikalarının mimarı olan CHP zihniyetinin bu ülke insanlarına yaşattıkları acıları hala hatırlıyoruz, hala hafızalarda tazeliğini koruyor. Bu acıları bizzat babalarınız, dedeleriniz yaşadı, gençler hatırlamaz belki ama yaşlılarımız, onu yaşayanlar hala aramızda var. Milyonlarca evladımızın, kızımızın eğitim hakkını ellerinden aldılar, gasp ettiler. Soruyorum size, bunlar Kürtlerin dostu olabilir mi? Hayır! Türklerin dostu olabilir mi? Hayır! Alevilerin ya da Sünnilerin dostu olabilir mi? Hayır! Bizim derdimiz kimseyi inancına, mezhebine, meşrebine veya etnik yapısına göre sınıflandırmak değil ama maalesef bu ülkede bunları yapan CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti bunu hep yapmıştır. Şimdi değiştiklerini söylüyorlar. Şimdi yeşiliyle soluyla birileri bu CHP zihniyetini yeniden sizin başınıza musallat etmek istiyor. Peki nedir ortak paydaları, nerede buluşuyorlar? Sizin inancınıza ve aile hayatınıza düşman olan o kör ve köhnemiş ideolojileri. Başka hiçbir ortak yanları yok belki.

Ne var içinde LGBT var ne var aile kurumuna düşmanlık var ne var Kur'an eğitimine Orta Çağ karanlığı diyen bir zihniyet var. İşte bu yüzden birileri Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayarak Bay Bay Kemal'i ya da Vır Vır Kemal'i destekleme kararı aldılar. Evet yalan üstüne yalan. O yüzden biz de diyoruz ki Vır Vır Kemal. Bay Bay Kemal'in üzerine Vır Vır Kemal. Şimdi bunlar her türlü sapkınlığı meşrulaştırmak için nikahsız, ailesiz, cinsiyetsiz bir toplum için böyle bir modeli size dayatmak için el birliği yapmışlar, birlikte hareket ediyorlar. Bu sapkınlığa, bu aile düşmanlığına geçit verecek misiniz? Öyleyse 14 Mayıs'ta sizlerin 20 yıllık kazanımlarınıza göz dikenlerin bu cambazlık oyunlarını hep birlikte bozalım." diye konuştu.

"Bunların heybesinde sadece boş vaatler var, sadece ham hayal satıyorlar ya tutarsa diye"

Muhalefetin ekonomi ile ilgili ham hayal sattığını bunun için de boş vaatlerine inanılmaması gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhalefetin ekonomi ile ilgili boş vaatlerine de sakın ha inanmayın! Hiçbir vaatlerinin ayakları yere basmıyor. Çiftçiye traktör dediler sonra, 'Biz halkın dikkatini celbetmek için böyle söyledik' dediler. Kimse onların vaatlerine kanmasın! Güya Vır Vır Kemal 300 milyar dolar para bulmuş. Nasıl bulmuş… tefecilerden. Kimse o parayı onlara vermez, hadi diyelim ki verdi, peki bu parayı nasıl geri ödeyecekler? Bu para vatandaşlarımıza kaç milyar dolarlık bir faiz yükü bindirecek ve bunun karşılığında acaba Türkiye'den ne isteyecekler. Bütün bunların hesabını yapmak gerekiyor. Şurası çok açık ki bu parayı verenler, 'Siz kenara çekilin, sizin memleketinizi bundan sonra biz idare edeceğiz' diyecekler. Bunların heybesinde sadece boş vaatler var, sadece ham hayal satıyorlar ya tutarsa diye. Halkı nasıl kandırırızın derdinde olanlar neyi vaat ediyorlar? Aslında vaat ettikleri şey bağımlılıktır, bağımsızlığından vazgeçmektir. IMF'ye göz kırpan muhalefet sizleri yeniden IMF'nin acı reçetelerine ve kemer sıkma politikalarına mahkûm etmek istiyor. Buna geçit vermeyeceğiz Allah'ın izniyle, Batman buna geçit verir mi?"

"Toplumun huzur ve barışını pekiştirmek için 14 Mayıs bir milat olsun"

Birilerinin atılan onca müsbet adımı görmezden gelerek kendi kirli ajandaları doğrultusunda su-i istimal ettikleri Kürt meselesi ile ilgili her türlü istismarın önüne geçmek için 14 Mayıs'ın bir milat olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Toplumun temel değerlerini siyasete yeniden hakim kılmak, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış olan ve aslında bizi biz yapan insani ve İslami değerleri yeniden ihya etmek, birilerinin atılan onca müsbet adımı görmezden gelerek kendi kirli ajandaları doğrultusunda su-i istimal ettikleri Kürt meselesi ile ilgili her türlü istismarının önüne geçmek ve meşru talepleri adalet temelinde, birlik ve bütünlük içerisinde çözüme kavuşturmak, ahlaki yozlaşmaya dur demek, hakça bölüşümü ve sosyal adaleti daha da iyileştirmek, toplumun huzur ve barışını pekiştirmek için 14 Mayıs bir milat olsun diyoruz inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=