Lütfen bekleyin..



Batman'da 58 ilim talebesine icazet töreni düzenlendi

21 Mayıs 2023, 17:10 - Okunma: 724

Batman'da İlim Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda ilimlerini tamamlayan 36 Arapça talebesi, 22 hafızlık talebesi olmak üzere toplamda 58 talebeye düzenlenen törenle icazetleri verildi.

Batman merkez İlim Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda de düzenlenen icazet törene AK Parti Batman Milletvekilleri Serkan Ramanlı ve Ferhat Nasıroğlu, İl Müftüsü Nihat Kök, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bölgenin kanaat önderleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet töreninde, Arapça ve çeşitli ilimlerini bitiren talebelere icazetleri törenle teslim edildi. İcazet törenin ardından talebeler aileleriyle hatıra fotoğrafı çekti. Talebeler törenin ardından duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı.

"Çok mutlu ve gururluyuz"

Mücahit Özdaş

58 ilim talebesiyle birlikte icazet aldığını ifade eden ilim talebesi Mücahit Özdaş, "8 yıl Arapça eğitimi aldım. İlim tahsil ederek buralara kadar geldik elhamdülillah. 36 tane ilim ve 22 kişi de hafız olmak üzere 58 talebe bugün icazetimizi aldık. Çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah bundan sonra da talebelere ilim dersi vermek için hizmet edeceğiz." dedi.

"İlmin başı acı sonu ise tatlıdır"

Mehmet Ali

2012 yılında ilim eğitimi için buraya geldiğini belirten ilim talebesi Mehmet Ali, "8 yıllık eğitimin ardından sonra bugün icazetimizi aldık. Bu süre içerisinde; sarf, nahu, tefsir, fıkıh, siyer, akait ve hadis usulleri gibi dersleri aldık. Eğitim sürecimizde ister istemez zorlanmalar oluyor ama âlimlerimizin de dediği gibi 'ilmin başı acı sonu ise tatlıdır' elhamdülillah 36 ilin 22 hafız arkadaşımızla icazetimizi aldık. İnsanların irşadı için vatandaşlarımızı çocuklarını da bu ilim yuvalarına yönlendirmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

"Herkese bu güzel eğitimi almalarını tavsiye ediyorum"             

İzzettin Konak

Hafızlık icazetini alan ilim talebesi İzzettin Konak Arapça eğitimine devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün burada icazetimizi aldık. Kaç yıldır özlemle beklediğimiz bir anı yaşadık. Hocalarımız ve babamızın da tavsiyeleri sayesinde bugün çok güzel bir merasim oldu. Hafızlık belgemiz aldım ama inşallah bundan sonrada Arapça eğitimime devam edeceğim. İki yılda hafızlığımı bitirdim ve çok güzel bir duygu yaşıyorum. Herkese bu güzel eğitimi almalarını tavsiye ediyorum."

"Hafızlık çok güzel bir şey çünkü Allah'ın kelamını ezberliyorsunuz"

Mehmet Emin Konak

Hafızlık çok güzel bir şey olduğunu belirten ilim talebesi Mehmet Emin Konak, "17 yaşındayım ve iki yılda hafızlık eğitimimi bitirip icazetimiz bugün güzel bir törenle arkadaşlarımla beraber aldım. Hafızlık çok güzel bir şey çünkü Allah'ın kelamını ezberliyorsunuz. Her aileye zeki çocuklarını hafızlığa yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bundan sonrada Arapça eğitimime devam edeceğim. Dünya ve ahiretimizin selameti için Arapça ve Kur'an ilmini okumamamız lazım." ifadelerini kullandı.

"İnsanlara ve İslam'a hizmet etmek için öyle merasimlerin olmasına çok seviniyoruz"

Mehmet Özdaş

Çocuğunun icazet törenine katılan baba Mehmet Özdaş ise duygularını şöyle ifade etti:

"Biz ailelerde çocuklarımızın icazet törenine katıldık. Çok memnun ve mutlu olduk. Oğlumda icazet alanların içerinde. Ailem, akrabalarım ve köylülerimle beraber bu mutlu alnı yaşamak için buraya geldik. İnsanlara ve İslam'a hizmet etmek için öyle merasimlerin olmasına çok seviniyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=