Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Canalp: Yapılacak olan 5 yeni OSB için bakanlıklardan gerekli onaylar alındı

24 Mayıs 2023, 15:18 - Okunma: 1451

Batman'da Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri tanıtım günleri fuarının açılışını yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, yeni açılacak OSB'lerle 10 binlerce aileye istihdam ve düzenli gelir sağlayacaklarını söyledi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Fuarı'' 24-25 Mayıs tarihlerinde iki gün halka açık olacak. Fuarda  tasarladıkları projeleri sunan öğrenci ve öğretmenleri fuara gelenlere proje ve icatları hakkında bilgi verdi.

Batman merkez Atatürk Parkı'nda açılan Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri tanıtım günleri fuarı iki gün halka açık olacak.

İki gün sürecek olan ''Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Fuarı'' açılışını yapıp stantları gezerek öğrencilerin yaptıkları icatlarla ilgili bilgi alan Batman Valisi Canalp, ardından yerel ve ulusal basına açıklamada bulundu.

Batman'da yapılacak olan 5 yeni OSB için gerekli Bakanlıklardan onay aldıklarını belirten Canalp, Kısa vadede 40 bin uzun vadede 65 bin insanın istihdamını sağlayarak Batman'a sosyal ve ekonomik refahı getireceklerini söyledi.

"10 binlerce aileye düzenli gelir gelecek"

Batman için en önemli işin; refah, zenginlik ve istihdam olduğunu belirten Canalp, "İstihdam demek her aileye 1-2 tane maaş, düzenli gelir, sosyal refah ve ilerde emekli olabilmek demektir. Bu şekilde bütün hanelere gelir girdiği zaman ilinde ekonomisi canlı, diri ve güçlü olur. Kendimizi insanlara refahı ve zenginliği getirmekle mükellef sayıyoruz. Batman'ında şu an ki en büyük ihtiyacı istihdamdır. Bunun için elimizdeki en önemli manivela nedir derseniz? Oda organize sanayilerdir. Çünkü OSB'lerde binlerce değil 10 binlerce insan istihdam edilebiliyor ve 10 binlerce aileye düzenli gelir giriyor." ifadelerini kullandı.

"Batman'ımıza refahı ve zenginliği de getireceğiz"

Batman'da yapılacak olan OSB'ler için gerekli onayların alındığını belirten Canalp, yeni OSB'lerin faaliyete girmesiyle kısa vadede 40 bin uzun vadede 65 insana iş imkânı sağlayacaklarını ifade etti.

Canalp, "Batman'da 5 yeni OSB için bir çaba başlatmıştık. Bir OSB'nin açılması ise kademe kademe ve istasyon istasyondur. Bu istasyonlardan bir tanesi Sanayi Bakanlığından alacağımız yer tahsis onaylarıdır. Bizim OSB'lerimizle ilgili onaylarımızı aldık. Bundan sonra mera ile ilgili kısımlar var. Onlarla ilgili takipleri de tarım bakanlığı üzerinden takip edeceğiz. Ama hiç mera ile ilgili olmayıp ta doğrudan işlem yapabileceğimiz bir OSB'miz daha var. Onu da tekstil kent olarak inşa edeceğiz. Çok değil kısa ve orta vadede 40 kişiyi, uzun vadede 65 bin kişiyi istihdam edebilecek kapasitede OSB'leri Batman'ımıza taşıyacağız ve Batman'ımıza refahı ve zenginliği de getireceğiz." şeklinde belirtti.

Fuar açılışına Batman Valisi Ekrem Canalp, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Bülent Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, STK temsilcileri, çok sayıda kurum ve okul müdürü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=