Lütfen bekleyin..



Kelhaamed Dergisi’nin 27’nci sayısı çıktı

21 Aralık 2015, 12:37 - Okunma: 3295

Üç ayda bir çıkan ve tamamı Kürtçeden oluşan İslami, kültürel ve sanatsal dergi Kelhaamed, Kış (Zivistan ) sayısıyla okuyucularının karşısına çıktı.

İslami, kültürel ve sanatsal dergi alanında 7’nci yılını geride bırakan Kelhaamed Dergisi, her geçen sayı mesafe kat ederek, birbirinden değerli, yenilenen yazar kadrosu ve zengin içeriğiyle 27’nci sayısıyla seçkin bayilerde okuyuculara sunuldu.

Güncel olaylara İslami bakış açısıyla yaklaşan ve yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan Kelhaamed, son sayısında da gündemdeki sıcak konuları ele aldı.

Kapağına, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yakılan Fatihpaşa Camii’yi (Kurşunlu) taşıyan dergi “Ey Milletim! Kendini zorbalara dayama” başlığıyla okuyucuların karşısına çıkıyor.

Kelhaamed’in 27’nci sayısında şiir, klasik edebiyat, tasavvuf, tarih, modern ve serbest şiir, modern hikâye vb. güncel konular hakkında önemli yazılara yer verilmiş.

Kelhaamed yazarlarından Abdusamed Hilmi “Kürtlerin Reçetesi!” başlıklı yazısıyla, Kürt halkının sorun ve çözümlerine dikkatleri Molla Mizgin ise  “Ey Milletim!” başlıklı yazısıyla Kelhamed okurlarının karşısına çıkıyor.

Dergide, Cewdet Kahraman “6-7 Ekim Şehitlerinin Ezgisi” adlı bir şiir, Nüreddin Geşkin ise “Ümmetin Hali” adlı bir yazı kaleme aldı.

Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan, geçen sayıda ele aldığı Salih Begê Hênî’nin biyografisine bu sayıda da devam ediyor. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Diyarbakır ile Batman arasında yer alan tarihi Malabadi Köprüsü'nün çev..
Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi, çocukl..
Batman'ın kültürel mirasını yeni bir anlayışla geleceğe taşıyan Hasanke..
Batman'ın Sason ilçesi, doğası ve serin havasıyla bölgenin vazgeçilmez ..
Hasankeyf Kalesi'nde yürütülen arkeolojik çalışmalar, özellikle Büyüksa..
Batman, 10 gün boyunca kültür ve sanatın canlı merkezi oldu. Düzenlenen 8&#..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=