Lütfen bekleyin..



Batman'da 400 bin seçmen oy kullanmak için sandık başına gidiyor

28 Mayıs 2023, 10:00 - Okunma: 3465

Batman'da cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidecek toplamda 400 bin seçmen, bin 302 sandıkta oy kullanacak.

Seçim heyecanının yaşandığı Batman'da vatandaşlar, cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı.

Batmanlılar, sabah saat 08.00'den itibaren cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gidip oyunu kullanırken, vatandaşların 14 Mayıs seçimine oranla çok yoğun ilgi göstermemesi ise dikkat çekti. Kimi yaşlı vatandaşların da bastonlarıyla oy kullanmaya gittiği görüldü.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte yapılan kimlik kontrollerinin ardından verilen tercih pusulasıyla kabine giren seçmenler, kullandıkları oylarını şeffaf sandığa attı.

Seçimin tüm ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulunan vatandaşlar, istikrarın devam etmesini istedi.

Mehmet Nuri Yalçın

Sabah erken saatlerde oyunu kullanmaya giden Mehmet Nuri Yalçın, "Hayırlısıyla oyumu kullandım. Rabbim bizler için hayırlısı kimse onu başımıza getirsin inşallah." dedi.

Alican Yıldız

İkinci kez oyunu kullanan Alican Yıldız, "İlk defa oyumu kullandım. Bu seçimin milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah en hayırlısı neyse o olur. Hak eden kazansın." diye konuştu.

Mehmet Kardaş

Mahmut Kardaş ise şunları söyledi: "Sabahın erken saatlerinde gelip oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Hayırlısını diliyoruz. Beklentimiz inşallah aynı olur. Öyle beklentimiz var ve umarım gerçekleşir."

Ebubekir Işık

Vatandaş Ebubekir Işık, "Hayırlısıyla oyumuzu kullandık. Oyumuzu her zaman olduğu gibi istediğimiz tarafa verdik. Vatana, millete hayırlı olsun inşallah. Oyumuzu milletin, vatanın geleceği için, hangisi dinimiz, diyanetimiz için iyiyse ona verdik. Hayırlısı olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Ramazan Sever

Oyunu kullanan bir diğer vatandaş Ramazan Sever, "Oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yaptık. Hayırlısı neyse Allah onu eylesin. Tek düşüncem Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasıdır." dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=