Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde "Dijital Dünyada Çocuk Olmak" konferansı düzenlendi

31 Mayıs 2023, 13:40 - Okunma: 1302

Batman Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, "Eğitimci ve ebeveyn olarak çocuklarımızın dijital dünyada karşılaştıkları tehlikelere karşı temkinli olmalıyız" dedi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İdris Demir, teknolojinin günümüzde çocukların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi.

Dijital bir dünyada ebeveyn olmak farkında olmayı gerektirdiğini vurgulayan Demir, "Çocuklar, dijital dünyada maruz kaldıkları içerikler konusunda dikkatli olmalı. Ebeveynler olarak bizler de bu durumun farkında olmalıyız. İnternet üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek ve aynı zamanda güvenilir kaynaklardan bilgi edinmek çok önemli. Çocukların çevrimiçi ortamlarda karşılaştıkları tehlikelere karşı bizler eğitimci her şeyden önce birer anne-baba olarak temkinli olmalıyız.

Ebeveynlerin çocuklarının ekran süresini sınırlaması ve çeşitli etkinliklere katılmamaları konularında telkin etmeleri çok önemli. Siber zorbalıklara maruz kalan gençlerin ebeveynlerine danışarak güvenmeleri çok önemlidir. Bu kaynak doğru şekilde kullanılmalı; öğrenme ve eğlenme arasındaki bu denge iyi kurulmalı." dedi.

Programın moderatörlüğünü yapan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sağlam, "Teknolojinin getirdiği yeni çevre pek çok fırsat sunmakta. Çocuklarımıza yeni dünyayı anlatmaya çalışırken aslında kendimizin yabancı olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Biz yetişkinler 'Dijital Melezler', çocuklar ise 'Dijital Yerliler' olma durumuna gelmiştir. Çocukların dijital dünyaya uyum sağlanmaları daha hızlı. Dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik doğru ve yerinde kullanıldığında son derece önemli bir boyut olarak karşımıza çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Neriman Aral konuşmasında dijitalleşme, teknoloji ve dijital dünya başlıklarıyla pek çok kavrama ışık tuttu. Dijital Dünya kavramını açıklayan Aral, "Teknolojinin insana yansıyan görüntüsünü günümüzde her an görebilmekteyiz. Teknoloji tüm bireyler için önemli bir araç. 7‘den 77’ye herkes dijital dünyanın içinde yer almaktadır. 6-10 yaş grubu ve 17-24 yaş grubu bireyler üzerinde özellikle teknoloji kullanımı artış göstermektedir. Gelecekte dijital dünyada yalnızlaşmak ön planda olacaktır. Bunun önüne geçmek ebeveynlerimizin ulvi görevlerinden biridir." dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=