Lütfen bekleyin..



Demirci ustaları: 35 derece sıcağın altında 15 litre su tüketiyoruz

11 Haziran 2023, 18:15 - Okunma: 400

Yaz aylarının gelmesiyle inşaat sektörü de hız kazanmaya başladı. Batman'da 35 dereceyi bulan hava sıcaklığının altında çalışan inşaat işçileri evlerine, çocuklarına ekmek götürmek için sıcak havaya dayandıklarını söyledi.

Yaz mevsimiyle beraber sıcaklıkların 45 dereceye kadar yükseldiği Batman'da, inşaat işçileri aralıksız çalışıyor.

Yaşadıkları zorlukları anlatan işçiler, her şeye rağmen durumlarından memnun olduklarını belirtti.

Kavurucu sıcakların altında işlerine aralık vermeden devam eden inşaat işçileri, 35 derece sıcağın altında çalıştıklarını ve bu sıcaklığın ileriki günlerde 45 dereceye kadar çıkacağını vurguladı.

Sürekli güneşin altında çalıştıklarından çok su tükettiklerini belirten demirci ustaları günde neredeyse 15 litre su tükettiklerini söyledi.

İşlerinin zor olduğunu belirten işçiler, bu işe alıştıklarını, evlerini bununla geçindirdiklerini söylediler.

"Yaz aylarında 35-40 derece sıcağın altında çalışıyoruz"

Mehmet Şah Günaydın

Güneşin altında çalıştıklarından dolayı sürekli terlediklerini ve günde 15 litre su tükettiğini belirten demirci ustası Mehmet Şah Günaydın, sıcağa rağmen rızıklarının peşinde olduğunu ifade etti.

Günaydın,  "Yıllardır inşaat demir bağlama işinde çalışıyorum. Kış aylarında aylık 10- 15 gün çalışıyoruz. Ama yaz aylarında ise 35-40 derece sıcağın altında her gün çalışıyoruz. Sabah 07.30'da iş başı yapıyor, akşam 17.30' da ise mesaimizi bitiriyoruz. Sürekli güneşin altında ve hava çok sıcak olduğu için çok su tüketiyoruz. Hatta bazen suyumuz ve buzumuz bittiğinde komşulardan buz ya da su getiriyoruz. İşimiz zahmetlidir. Yaz sıcaklarında çok zorlanıp terlediğimiz için günde neredeyse 15 litre su tüketiyorum. Rızkımızın peşindeyiz ve Allah bize yardım ediyor." şeklinde konuştu.

"Allah bize sabır ve kuvvet veriyor"

Salih Rüzgar

Öğlen saatlerinden sonra havaların daha çok ısınmasıyla daha çok zorlandıklarını söyleyen Salih Rüzgar, "Yaklaşık 14 senedir inşaatta çalışarak ekmeği kazanıyorum. Şu anda hava şartları sıcak olduğundan biraz zorlandığımız için bizi biraz yıpratıyor ama yine de ekmek paramızın peşindeyiz. Batman'ın sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkıyor. Özellikle öğlenden saat 14.00 arasında hava bayağı sıcak oluyor. Sıcaklara rağmen Allah bize sabır, kuvvet veriyor ve bir bakmışız akşam olmuş evimizdeyiz. Şu anda ekonomik sıkıntılar var ama Allah'a şükür yine de geçimimizi sağlayabiliyoruz." dedi.

"Şu an hava sıcaklığı 35 ama 45 dereceye kadar çıkacak"

Yusuf Ekin

35 derece sıcağın altında çalıştıklarını ama bu sıcaklığın ileriki günlerde 45 dereceye kadar çıkacağını belirten Yusuf Ekin, "Hava sıcak ama yine de ekmeğimizin peşinde olup çalıyoruz. Hava sıcak olduğu için çok terlediğimizden dolayı çok su tüketiyoruz. Bundan dolayı evden kendimizle beraber buz getiriyoruz. Şu an yaz aylarının başında olduğumuz için hava sıcaklığı 35 derecedir ama yazın ortaların sıcaklık 45 dereceyi buluyor ve yine de çalışıyoruz. Çalışmadan da olmuyor. Ne iş olursa olsun insan çalışmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

"Allah çalışan insanları sever ve bizler de o düşünceyle çalışıyoruz"

İsmail Ata

Havaların daha fazla ısınmasıyla birlikte mesai saatlerinde değişikliğe gideceklerini ifade eden İsmail Ata ise şunları söyledi:

"8 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte çalışma şartlarımız zorlaşmaya başladı. Şu an hava çok sıcak ve sıcaklıklar artmaya devam ederse çalışma saatlerimizi değiştirmek zorunda kalacağız. Şu anda sabah 07.00 gibi işe geliyor ve akşam 18.00 civarında paydos ediyoruz. Ama havaların daha fazla ısınmasıyla sabah namazında işe gelip daha erken eve gitmeyi düşünüyoruz. Hava sıcaklığından dolayı çok terlediğimiz için günde 10 litre su tüketiyorum. Allah çalışan insanları sever ve bizler de o düşünceyle çalışıyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=