Lütfen bekleyin..



Mezuniyet baloları gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı törene dönüştürülüyor!

12 Haziran 2023, 18:00 - Okunma: 284

Eğitim-öğretimin ardından düzenlenen mezuniyet balolarının gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı bir törene dönüştürüldüğünü belirten Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, yetkililere uyarılarda bulundu.

Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, 16 Haziran Cuma günü sona erecek 2022-2023 eğitim-öğretim yılı sonrası düzenlenen ve gençleri ifsat eden 'mezuniyet baloları' hakkında yazılı bir açıklama yaparak uyarılarda bulundu.

Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 16 milyonu aşkın öğrencinin, 16 Haziran cuma günü karne alarak yaz tatiline gireceğini anımsatan Turan, ilkokul, ortaokul ve lisede halen son sınıfta okuyan 3 milyonu aşkın öğrencinin ise mezun olacağı ve mezuniyet baloları düzenleyeceğini belirtti.

Bazı okulların geçmiş yıllardaki mezuniyet törenlerinde çok olumsuz görüntülerin basına yansıdığına şahit olduklarını ifade eden Turan, "Gemi, yat, beş yıldızlı otel, diskotek ve gece kulübü gibi mekanlarda öğrencilerin alkol aldığı sarhoş görüntüleri kamuoyunda çokça tepki almıştı. Tüm dünyayı etkisine alan yozlaşmış Amerikan kültürü, özellikle dizileri ve filmleri eliyle gençler arasında alkol ve ahlaksızlığa zemin hazırlayan mezuniyet baloları, gençlere parlatılarak ve özendirilerek aktarılıyor." dedi.

"Mezuniyet baloları yavrularımızın bataklığa ilk adım attığı ortamlar oluyor"

Bu baloların gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı bir törene dönüştürüldüğünü vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"İçki, uyuşturucu ve ahlaksızlığın tavan yaptığı kutlamaların ismi mezuniyet balosu olarak belleklere yerleştiriliyor. Hayatında bırakın alkolü, ağzına sigara dahi sürmemiş olan çocuklarımız, bu gecelerde maalesef birçok perdeyi de yıkıyor. Sorumsuz okul yöneticilerinin de zemin hazırladığı bu rezilliklere dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Bilet satıp gelir elde ederiz hesapları yapan sorumsuz okul yöneticileri de, gençliğin önündeki bu tehlikeye 3 kuruşluk menfaat uğruna kayıtsız kalıyor. Şaşalı ortamlarda yapılan bu tür mezuniyet baloları, gözümüz gibi sakındığımız yavrularımızın bataklığa ilk adım attığı ortamlar oluyor." 

"Buna ortam hazırlayan okul idarecileri cezalandırılmalı"

Gözünü para bürüyen okul yöneticilerinin sorumsuzluğuna Milli Eğitim Bakanlığının da bir an önce dur demesi gerektiğini ifade eden Turan, "Bu tür görüntülere müsaade eden okul yöneticilerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilerin bu tür konularda daha hassas davranmalarını bekliyoruz. İlla da mezuniyet töreni düzenlenecekse okul idaresi uhdesinde, okul binasında ya da okul spor salonunda, milletimizin değerlerine, kültürüne ve genel ahlak kurallarına uygun, zararlı alışkanlıkların yer almayacağı bir ortamda yapılması için hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz." diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=