Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Düzenli kan bağışına ihtiyaç var

13 Haziran 2023, 13:45 - Okunma: 461

Düzenli kan bağışına ihtiyacın olduğunu belirten Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, "Unutmayalım ki bugün başkasına lazım olan kan, bir gün bizim veya bir yakınımız için ihtiyaç olabilecek niteliktedir." dedi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, "14 Haziran Dünya Kan Bağışı Günü" dolayısıyla İLKHA'ya yazılı bir açıklama yaparak kan bağışının önemine dikkat çekti.

Kan bağışı noktasında sağlıkçıları ve vatandaşları farkındalık oluşturmaya, gönüllü olmaya ve bağışçı kazandırmaya davet ettiklerini belirten Dursun, sağlıklı toplum için sağlıklı bireyler yetiştirmek adına kana ulaşımı kolaylaştırıp bu mucizevi sıvının başkalarına umut olmasını sağlamak gerektiğini söyledi.

İbrahim Halil Dursun

Kanın aynı zamanda tıpta yaşamsal bir ilaç olarak kabul edildiğini vurgulayan Dursun, "İnsan vücudunun muhteşem dizaynının bir parçası olan kana; salgın, afet, kaza ve diğer hayatı olumsuz etkileyen olaylarda acil ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde ve dünyada çeşitli sebeplerle stok seviyesi eriyen kana ulaşımı kolaylaştırmak ve başka insanlara can olabilmek adına düzenli olarak kan bağışında bulunmamız gerekmektedir. Bizim vereceğimiz bir miktar kan ile başka insanların umudu olmak mümkün ve onları tekrar hayata bağlamak bizlerin elindedir." dedi.

"Unutmayalım ki bugün başkasına lazım olan kan, bir gün bizim için ihtiyaç olabilecek niteliktedir"

Kan bağışının bir sosyal sorumluluk alanı ve bir farkındalığın üst bilinç seviyesi olduğuna işaret eden Dursun, şöyle devam etti:

"Unutmayalım ki bugün başkasına lazım olan kan, bir gün bizim veya bir yakınımız için ihtiyaç olabilecek niteliktedir. Paylaşımcı ve dayanışmacı bir toplum olmanın düsturu sevmek ve yaşatmak ise eğer bu emeller doğrultusunda kana ulaşmayı kolaylaştırmak adına üstümüze düşen fedakârlıktan kaçınmamak gerekmektedir. Sağlıklı ve gönüllü olan her bağışçı kan bağışlayabilmektedir. Hakeza periyodik olarak yapılan kan bağışlarının insan vücuduna faydası olduğu bilim insanlarınca açıklanmaktadır. Şimdi sıra sende. Bağış yap ve binlerce insanın umudu ol."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=