Lütfen bekleyin..



Batman'da 'İşgücü piyasası araştırması' gerçekleştirilecek

14 Haziran 2023, 14:05 - Okunma: 1596

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından haziran ve temmuz aylarında Batman'da 'İşgücü piyasası araştırması' yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Küsin, 2023 yılı işgücü piyasası araştırmasının ülke genelinde 5 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Batman'da hibrid modelle 739 iş yerinin ziyaret edileceğini ifade eden Küsin, "Ziyaret edilen iş yerlerimizde iş yeri özellikleri, çalışan sayıları, açık işler, geleceğin meslekleri, istihdam beklentileri ve temininde güçlük çekilen meslekler tespit edilerek raporlaştırılacaktır. Ayrıca bu yıl araştırma kapsamında dijital dönüşüm, bulut bilişim, büyük veri (big data), yapay zeka, sanal gerçeklik, siber güvenlik, nesnelerin interneti gibi teknolojik veriler toplanacak olup; firmaların bu alandaki eğilimleri ve bu mesleklerdeki ihtiyaçların değerlendirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman genelinde arsa, ev ve gayrimenkul fiyatlarında şu an durgunluk yaşan..
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=