Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu ve Gök'ten çarpıcı değerlendirmeler

03 Haziran 2015, 09:42 - Okunma: 3529

HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayları Zekeriya Yapıcıoğlu ile Aydın Gök, Denge TV'nin canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundular.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök Denge TV'de yayınlanan Seçim 2015 programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Mehmet Taş'ın moderatörlüğündeki programda bağımsız adaylar, izleyicilerden gelen soruları da cevapladı.

HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayları Zekeriya Yapıcıoğlu ile Aydın Gök, Denge TV’de yayınlanan “Seçim 2015” programında önemli değerlendirmelerde bulundular.

Ortamı germeye çalışanlar var

Programda önemli değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ulusal medyanın kendilerine yönelik karartma uyguladığını söyledi. Yapıcıoğlu, “Ulusal medya, kanallar ve gazeteler bize çok fazla yer vermiyorlar. Yer verdikleri zamanda aleyhte kara propaganda olabilecek nitelikteki bazı tanımlamalarla adeta aleyhimize çalışıyorlar. Bizce bu dezavantajı bertaraf etmek için en iyi yöntem vatandaşla yüz yüze görüşmektir. Biz de bunu yapıyoruz.” dedi.

Moderatörün "Provokasyonlara karşı kendi kitlenize, seçmeninize çağrınız nedir?"şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yapıcıoğlu, şunları ifade etti: “Biz kendi kitlemize devamlı şunu söylüyoruz. Diyarbakır mitinginde de söyledim. 'Şurada bir hafta kaldı, ortamı germeye çalışanlar olur, provokatif bazı girişimlerde bulunanlar olur. Sizi tahrik etmek için belki bazı söz ve davranışlarda bulunanlar olabilir. Sinirlerinizin çelik gibi sağlam olması lazımdır. Bu oyunlara gelmeyin. Sizin üzerine saldırtılanlar çok genç yaşta 13-15 yaşlarında olanlardır. Amaçları sizi tahrik ettirmek, size yanlış yaptırmaktır. Bu oyunlara gelmeyin.' Biz siyaset yapıyoruz. Bizim işimiz, toplumun zararına olan hareketleri yapanları deşifre etmektir. Halk neyin ne olduğunu görüyor. ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali saldırıyı yapanlar saldırıya uğradıklarını bas bas bağırıyorlarsa da, her şey milletin önünde cereyan ediyor. Tüm halkımıza da şunu söylüyoruz, ‘ kendi siyasi menfaati için kim sizin huzurunuzu kaçırıyorsa, kim sizin huzurunuzu kendi koltuğuna feda ediyorsa ona bu seçimlerde kırmızı kart gösterin.”

Halk huzur istiyor

Halkın en çok ne talep ettiği ile ilgili soruyu da Yapıcıoğlu, “Birincisi halk huzur istiyor. İkincisi, hayat pahalılığı ve işsizlik geliyor. Bir de huzurla bağlantılı olarak çözüm sürecinin daha sağlıklı bir zeminde yürümesi noktasında halk, bir daha kan ve gözyaşı görmek istemiyor. Gerginliği ne vatandaşlar arasında ne farklı siyasi gruplar arasında ne de siyasi gruplar ile devlet arasında gerginlik istiyor, halk barış istiyor. İşsizlik de çok can yakıcı bir sorun. Bir de esnafın durumu var. Diyarbakır’da esnafı gezerken sorunlarını iletiyorlar.” şeklinde cevapladı.

Program sunucusunun "Anayasa nasıl olmalı?" sorusuna ise Yapıcıoğlu, “Bu anayasa tamamen yeni ve yerli olmalı, sivil olmalı, merkeze devleti değil insanı koymalı. Özgürlükçü olmalı, ideoljik ve etnik söylemlerden arınmalıdır. Resmi ideoloji diye bir şey olmamalı, bunun değişmez maddeleri olmamalı, insanlara dayatma yapılmamalıdır. Yeni derken, 1982 anayasası askeri darbenin sipariş verdiği anayasa idi. Bu 1982 den bu yana yürürlüktedir. 33 yıldır birçok değişikliğe uğradı yamalı bohça gibidir. Siyasi partiler sadece maddelerini değiştirmeye çalışıyorlar. Biz diyoruz ki, yepyeni bir anayasa olsun." cevabını verdi.

Mitingimizde katılım ve coşku çok yoğundu

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök ise düzenlediği mitingle ilgili şunları söyledi:

“Bu seneki mitingimiz geçen seneki mitingimizden katılım ve coşku olarak çok daha yoğun geçti. Başkanımız Yapıcıoğlu sağ olsun bize destek vermek için geldi. Mitingimizdeki teveccühü birebir saha çalışmalarımızda da görüyoruz. İnşallah bu sandığa da yansır diyoruz. Kendimizi iyi ifade ettiğimize inanıyoruz. Özellikle birebir ziyaretlerde görüyoruz. Fakat bizim çalışmalarımız özellikle ulusal basına çok fazla yansımıyor. Geçen yılda bunu gördük. Hatta yaptıkları anketlere partimizi koymazlardı. Dolayısıyla seçmenin bize olan teveccühünü görmezlerdi.” 

İlk sorun can ve mal emniyeti

Batman için önceliklerinin sorulması üzerine Gök, “Önce Batman’ın sıkıntıları üzerine konuşmak lazım. Vatandaşla konuştuğumuzda en başta can ve mal emniyeti geliyor. Birde işsizlik sorunu var. İşsizlik oranında yüzde 23 ile Batman ilk sıralardadır. Vatandaşımız hem yerel hem de genel iktidarın hizmet eksikliğinden şikayetçidir. Bir de vatandaşta milletvekillerinin seçimden seçime halkı sorması şikayeti ve sitemi var. Çevre kirliliği ve çarpık kentleşme sorunu, trafik ve ulaşım sorunu var. Biz bunların çözümü adına kendi seçim beyannamemizde dile getirdik, ‘Biz diyoruz ki, ‘Batman’da istihdam alanları artırılmalıdır. Bu bütün bölge için söz konusudur. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yıllardır bir ihmal, inkar politikası oldu. Siyasi açıdan olan bu mağduriyet aynı zamanda ekonomik mağduriyeti de getirdi.” diye konuştu.

Kürtlere anayasal tanıma gelmeli Kürdistan’da neler yapacaksınız sorusu üzerine Gök, “Son 30 yıllık çatışma sürecinde Kürt meselesi ve örgüt meselesi ortaya çıktı. Biz başından beri bu iki meselenin birbirinden ayrılmasını talep ettik. Kürt meselesi ayrı bir mesele ve bütün Kürtleri ilgilendiren ve en az 100 yıllık bir meseledir. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte Kürtlerin inkar, imha, asimilasyon politikaları sonucunda ortaya çıkmış bir Kürt meselesi var. Bu Kürt meselesi de ihmal edile edile bir çok ağır sorunları ortaya çıkardı. Ülkemizde 20-25 milyon Kürd var ve 20-25 Kürt vilayeti var. Bu kadar Kürdün yaşamış olduğu bir ülkede anayasada tek bir yerde dahi Kürt kelimesi geçmiyor.” dedi. Kürtlere anayasal tanıma gelmesi gerektiğini dile getiren Gök şöyle devam etti: “Taleplerimizden bir tanesi Kürtlere anayasal tanıma gelmelidir. Ayrıca Kürtçe ikinci resmi dil olmalıdır. Bu konuda diğerlerinden daha ilerdeyiz. Birde daha önce yapılan zulümler ve katliamlarda önderlerimiz olan Şex Said, Bediüzzaman, Seyid Rıza’dan devlet adına özür dilensin. Yakın zamanda köy yakmalar ve faili meçhul cinayetlerde mağduriyetler oldu. Devlet bu konuda da özür dilemeli ve mağdurların mağduriyetleri giderilmelidir. Ayrıca siyasi genel af ilan edilmelidir. Biliyoruz ki, darbe yönetimleri ve ideolojik yargılama ve kararlarla birçok insanımız mağdur edildi. 25-30 yıldır cezaevinde olan insanlar var. Sırf İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevinde olanlar var. Siyasi genel affı bütün kesimler için istiyoruz. Yurt dışına çıkmış ve vatandaşlıktan çıkarılmış olanlarda dahil olsun.”

Yapıcıoğlu, “Allah memleketimizi, milletimizi, insanımızı kendi menfaatlerini milletin menfaatinin önünde gören siyasetçiden ve siyaset anlayışından kurtarsın” diyerek tamamladı.

Yapıcıoğlu’nun temennilerine katılan Gök’ son olarak, oy pusulasında adaletsizlik olduğunu belirterek, oy pusulasındaki yerini gösterdi. (batmanbasin.com)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=mkAxjra2VWU

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=