Lütfen bekleyin..



Batman Milletvekili Ramanlı Bismil'deki kavgada hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı

18 Haziran 2023, 16:15 - Okunma: 445

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 9 kişinin vefat etmesiyle sonuçlanan kavganın yaşandığı köylere giderek acılı ailelere taziyelerini sundu.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz perşembe günü Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler (Şidada) köyünde yaşanan kavgada vefat edenlerin taziyesine katıldı.

Kavganın tarafları olan Taş ailesini Serçeler köyünde, Alyamaç ailesini ise Sarı Hüseyin köyünde ziyaret eden Ramanlı ve heyeti, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Taziye ziyaretinde bir konuşma yapan Ramanlı, ailelerin acılarını paylaşarak, acıların son bulması için merhamet ve kardeşliğin hâkim olması çağrısında bulundu.

Ramanlı, "Hepimizin başı sağ olsun. Vefat edenlerin yeri cennet olsun inşallah. Bugün buraya gelme sebebimiz acınızı içimizde yaşadığımızı göstermek içindir. Hepimiz biliyoruz ki bu dünya imtihan yeridir. Barış içerinde olmamız için Allah Teâlâ bizlere merhamet ve adaleti emretmiştir. Eğer bizler Allah'ın bize emrettiği gibi adaletin, merhametin, birbirimizi sevmenin peşinden gidersek, inşallah dünyamız da bizlere cennet gibi olur." dedi.

"Coşkulu gülerimiz az, zahmetli günlerimiz çoğalmış"

Konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Ramanlı, "Dünya öyle bir yer haline gelmiş ki; güzel ve coşkulu gülerimiz az, zor ve zahmetli günlerimiz ise çoğalmış. Şunu bilmeliyiz ki, birbirimizi sevmedikçe, birbirimize gönlümüzü açmadıkça, birbirimize destek olmadıkça, birbirimizi sevmedikçe ve birbirimize yaramadıkça ne kimse bizi sever ne işimizi çözer ne de bize samimiyetlerini gösterir." ifadelerini kullandı.

"Daima sulh, selamet ve barış taraftarı olun"

Her şeyden önce insanların birbirini sevmesi ve sayması gerektiğini ifade eden Ramanlı, "Birbirimize samimiyetimizi göstermemiz gerekiyor. Çünkü hepimiz bu toprakların halkıyız. Biz birbirimizden ayrılamayız. Bugün taziyelerini yaptığımız her iki köydeki kardeşlerimizin yaslarının son bulmasını istiyoruz. Daima sulh, selamet ve barış taraftarı olun. Yöremizde ne kadar alim, siyasetçi ve ileri gelenlerimiz varsa burada yanan ateşin sönmesi için çabalamalıdır. Ağızlarımızı hayır için açmalı, hayrı konuşmalı ve kardeşlerimize de hayrı tavsiye etmeliyiz. Allah'tan dileğimiz adalet, sevgi ve merhameti içimize yerleştirmesidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=