Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi'den asgari ücret açıklaması

22 Haziran 2023, 09:10 - Okunma: 1823

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, asgari ücret artışıyla ilgili açıklamalarda bulunarak yetkililere seslendi.

2023'ün ikinci yarısından itibaren geçerli olacak asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası  (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, asgari ücretin artışını olumlu karşıladıklarını ancak işverenin bu yükün altında kalmaması için gerekli destek ve girişimlerin olması gerektiğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin yazılı bir değerlendirmede bulunan Çiftçi şunları söyledi:

"Taraflarca üzerinde uzlaşılan ve yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL olan yeni asgari ücretin hem işveren hem çalışanlarımız hem de ekonomimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret artışını hayat standartları açısında olumlu karşılıyorum. İşçilerin alın teri ve emeklerinin enflasyonun altında ezdirilmemesinden memnuniyet duyduk. Ama esnafımızın durumu ne olacak? Artan maliyetlerden dolayı esnafımız zor durumdadır. Çalışan maaşları, sigorta primleri, fahiş kira artışları, faturalar ve daha bir sürü gider esnafın sırtına yük olarak binmektedir. Devletin acilen esnaflara sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor.

İşverenin yükünü azaltmak için verilen devlet desteğinin devam etmesi de çok önemli olmakla birlikte asgari ücret üzerindeki vergisel yüklerin hafifletilmesinin de iyi olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde uygulamaya alınacak yeni ekonomik politikalar ile birlikte üretim, istihdam ve ihracatımızın artacağına inancımız tam. Ülke istihdamına destekte bulunanlara prim desteğinde bulunsun. Yarı yarıya pirim desteği verilmesi gerekiyor. Prim desteği ve asgari ücretten vergilerin düşürülmesinin rahatlatıcı bir adım olacağını düşünüyorum. Tüm kesimleri memnun edecek programlar yapmamız gerekiyor. Bunun için bakanlarımız, milletvekillerimiz ve genel merkezimizle iletişime geçerek gereken girişimlerde bulunarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üstümüze ne düşerse yapmaya çalışacağız."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=