Lütfen bekleyin..



Batman'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri yapılıyor

23 Haziran 2023, 11:45 - Okunma: 308

Batman Tarım İl Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimlerine Kurban Bayramı öncesi devam ediyor.

Batman Tarım İl Müdürlüğü 'Kurban Hizmetleri ve Kurban Bayramı Denetimleri' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, "Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından hijyenik koşullarda yapılmasının sağlanması ve  bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına  yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetimler arttırılmıştır. Ayrıca İl genelinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinden 2023 yılı İl Gıda Numune alma planı ve Bakanlık Numune alma programı kapsamında numuneler alınmakta ve analizlerinin yapılması amacıyla gıda kontrol laboratuvarlarına gönderilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun, "Kurban Bayramının hemen öncesinde özellikle tüketimi artacak olan et ve et ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde denetimlere ağırlık vermekteyiz. Ancak tüketicilerin de satın aldıkları gıdalar ile ilgili olarak daha hassas ve dikkatli olmalarını, gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikâyetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=