Lütfen bekleyin..



Vali Canalp: 50 Yıllık su problemini çözüyoruz

05 Temmuz 2023, 21:26 - Okunma: 238

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, “Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm” mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın beşincisi Çamlıtepe Mahallesi'nde gerçekleşti.

Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan Terece Camii Taziyeevi’nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’e; belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve kamu kurum müdürleri eşlik ederken, buluşmaya mahalle sakinleri ve Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin Demir de katılım sağladı.

Çamlıtepe Mahalle Buluşması'nda Muhtar Mehmet Şahin Demir’in yanı sıra mahalle sakinlerini dinleyen Vali Canalp, mahallelinin sorun, talep ve görüşlerini dinleyerek gereğinin yapılması için ilgili birim müdürlerine talimat verdi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, üstyapıdan altyapıya, ulaşımdan imara, eğitim ve sağlık gibi konularla ilgili mahalle sakinleriyle istişarede bulundu.

“SİLVAN BARAJI’NIN SUYU TERTEMİZ”

Batman’ın 50 yıllık su sorununun çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp: “Batman'ın nüfusu 460 bine gelmiş. Silvan Barajı’ndan su temin edilmesi gündemimizde. Sulama amaçlı yapılan Silvan Barajı tertemiz. Silvan Barajı’ndan geçecek tünelden saniyede 227 metreküp su akacak. Biz Batman'a 227 metreküplük suyun saniyede 5-6 litresini aldığımız zaman Batman'ın önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacını toptan çözmüş olacağız” dedi.

YAŞAR KEMAL KENT ORMANI PROJESİ TAMAMLANMA AŞAMASINDA

Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın İstiklal Parkı gibi bir park haline gelmesi için hazırlanan projenin tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti. Vatandaşların dinlenip eğlenebileceği bir alan haline getirilecek olan Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda; doğal seyir terası, doğal gölet alanı, cafe ve oturma alanı, insanların sosyal vakit geçirebileceği çocuk oyun alanı, süs havuzu, meydan, spor alanı, yürüyüş yolları, kamelyalar ve banklar yer alacak.

İKİ MAHALLE BİRBİRİNE ALT GEÇİT VE ÜST GEÇİTLE BAĞLANACAK

Çamlıtepe ve Belde mahalleleri arasından geçen Devlet Demir Yolları’na ait demiryolu üzerinde alt geçit ve üst geçit projesiyle mahalle sakinlerinin ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için hazırlanan projeyi hayata geçirmek için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Canalp ayrıca, Yaşar Kemal Kent Ormanı ile Belde Mahallesi’ni birbirine bağlayacak alt geçit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

YEŞİL YÜRÜYÜŞ YOLU DEVAM EDECEK

Canalp, DSİ’ye ait sulama kanalı çevresinde yapılan yeşil yürüyüş yolunun uzatılması için çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

Vatandaşlardan gelen soruların ilgili müdürlükler tarafından cevaplanmasının ardından buluşma sonu erdi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=