Lütfen bekleyin..



TİBFED Batman İl Temsilcisi Çetiz: Sektörümüz zor günlerden geçiyor

10 Temmuz 2023, 13:10 - Okunma: 285

Son 2 yıldır telefoncu esnafının zor günlerden geçtiğini belirten İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) Batman İl Temsilcisi İbrahim Çetiz, hükümet yetkililerine seslerini duyurmaya çalıştı.

İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) Batman İl Temsilciliği kuruldu. Türkiye'de meslek grupları arasında bir ilki temsil ettiklerini belirten TİBFED İl Temsilcisi İbrahim Çetiz, Türkiye genelindeki kuruluş amaçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının iletişim ve bilişim sektöründeki esnafın haklarını korumak, sektörün daha da ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Çetiz, iletişim sektöründeki esnafın yaşadığı bir takım sorunlara da değindi.

Federasyonlarının bu haziran ayında kurulduğunu anımsatan Çetiz, "81 ilde örgütlendik. Federasyonun kuruluş temel amacı kaybedilmiş hak ve menfaatlerimizi geri almaktır." dedi.

"Taksit kısıtlaması kaldırılmalı"

Sektörün kanayan yaralardan birinin taksit kısıtlaması olduğuna işaret eden Çetiz, "2014 yılında Hazine ve Maliye Bakanımız, iletişim ve bilişim sektörüne taksit kısıtlaması getirdi. Şu an telefon fiyatları cep yakıyor. 50 bin, 85 bin liraya kadar çıkan fiyatlar var. Vatandaş telefon alamıyor, alım gücü yok. Hazine ve Maliye Bakanımızın taksit kısıtlamasını kaldırmasını talep ediyoruz." dedi.

"Marketlerde elektronik eşya satışı yasaklanmalıdır"

Ayrıca zincir marketlerde elektronik eşya satışının da yasaklanmasını istediklerini ifade eden Çetiz, "Bunlar çok ciddi sorunlar. Sektörümüz son 2 yıldır çok zor günlerden geçiyor. Bunun için federasyonu kurduk. Hükümetimizin bu sorunun üzerinde durması lazım. Özellikle iletişim ve bilişim sektörüyle uğraşan esnafımıza hükümetin kulak vermesini istiyoruz." diye konuştu.

Cep telefonlarının lüks değil zorunlu bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Çetiz, "Devlet vatandaşın elinden iletişim hakkını almaması lazım." ifadesini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=