Lütfen bekleyin..



Müteahhidin 16 daireyi 23 kişiye sattığı iddia edildi

10 Temmuz 2023, 16:05 - Okunma: 367

Batman'da bir müteahhidin, inşaat halindeki 16 dairelik bir binayı 23 kişiye satarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

Batman'ın Pazaryeri Mahallesi'nde farklı tarihlerde bir müteahhitten ev alan ve aynı evlerin birçok kişiye satıldığını öğrenen 23 kişi, suç duyurusunda bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Satın aldıkları evlerinin başkalarına da satıldığını öğrenen ve dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. İnşaat halindeki bina önünde toplanan vatandaşlar, İLKHA'ya açıklamalarda bulunarak sorunlarına çözüm istedi.

İhsan Bulut

25 yıllık tüm birikimini eve yatırdığını aktaran vatandaş İhsan Bulut, kendilerine ev satan E. D. isimli müteahhidin bir an önce bulunup mağduriyetlerine son verilmesini istediklerini belirtti.

"25 yıllık emeğim, çocuklarımın geleceği heba oldu"

Müteahhide ulaşamadıklarını ifade eden Bulut, "11'inci ayın 6'nsında 2021 yılında bir şahıstan çocuklarım için iki daire aldım. 20 aya yakın oldu tapu elime gelmedi. 25 yıllık emeğimi eline koymuşum. Şu anda kayıplardadır, kendisi ortada yok. Ulaşamıyoruz ona. Çok mağdur bir durumdayız. 25 yıllık emeğim, çocuklarımın geleceği heba olmuş durumda. Yetkililerden bu işe el atmalarını istiyorum. Benim gibi 23 arkadaş daha var. Bir daireyi 2-3 kişiye satmış." dedi.

Umut Can

"Müteahhide ulaşamıyoruz"

Müteahhitten satın aldığı evin bir başkasına da satıldığını öğrendiğini ileri süren Umut Can, "Batman'da bir daire aldık. Şu an müteahhit piyasada yok. Paramızı ödedik, arıyoruz ulaşamıyoruz. Dairemin başka birine de satıldığını duydum. O arkadaşla da görüştüm, aynı daireden bahsediyor. Adam gelsin, mağduriyetimizi gidersin. Devlete sesleniyoruz, lütfen bize yardımcı olun." diye konuştu.

Eşref Akdoğan

"Millet perişan halde"

Bir diğer mağdur Eşref Akdoğan ise şunları söyledi: "Buradaki 20-25 kişi mağdur durumda. Bir daireyi 2-3 kişiye satmış. Ev sahibi olma hayaliyle müteahhide kimi para, kimi altınını vermiş. Ama ortada bir şey yok. Müteahhit kendini saklamış. Bazen aracılarla kendisine ulaşıyoruz. Millet perişan halde. Müteahhit bir çözüm de yapmıyor. Sorunun çözülmesini istiyoruz. Herkes hakkına kavuşsun istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=