Lütfen bekleyin..



Memur-Sen Batman İl Başkanı Turan: Seyyanen zam tüm emekliler için de geçerli olmalı

11 Temmuz 2023, 10:23 - Okunma: 324

Emeklilere yapılan yüzde 25'lik zam oranının kabul edilemez olduğunu belirten Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, emeklilere insan onuruna yakışır ücret verilmesinin sosyal devletin bir gereği olduğunu söyledi.

Yüzde 25'lik zam oranının hiçbir emekli tarafından kabul edilebilir olmadığını belirten Turan, "Hiçbir emekli tarafından hesap edilmeyen, edilmesine imkân dahi verilmeyen bu artış oranı; ne mali disiplinle, ne sıkılaşma politikasıyla ne de büyük Türkiye vizyonuyla maalesef uyuşmamaktadır. Kamu görevlisi emeklisine ise ekonomik kayıplardan bağımsız, piyasa gerçeklerinden uzak, hane giderlerinden habersiz, sadece yüzde 25 zam layık görüldü. Yapılan zam ile 9 bin 800 TL'ye çıkarılan en düşük emekli kamu görevlisi aylığının mevcut asgari ücretin altında kalması hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmamaktadır." dedi.

Kira fiyatlarında yaşanan artışlar, emtia fiyatlarındaki yükselişler, gelirden daha çok artan giderler ve en düşük emekli kamu görevlisi aylığının asgari ücretin altında kaldığı görülerek artış yapılması gerektiğini vurgulayan Turan şöyle devam etti:

"En düşük kamu görevlisi aylığı adil bir ücrete kavuşmalıdır. Çalışırken hak edilen fakat emekli aylığı hesabında dikkate alınmayan birçok kalem, emekli aylığını düşürmektedir. Çalışan-emekli arasındaki bu büyük rakamsal farklılık, sosyal güvenlik sisteminin çarpıklığını en net ve açık biçimde gözler önüne sermektedir. Emekli kamu görevlileri bu artışlardan sonra; göreve geri dönmeyi istiyor, düşük emekli aylıkları altında ezilmek istemiyor."

Emekli kamu görevlilerinin maaş artışları masada belirlendiğini, emeklileri temsil edecek sendikaya izin verilmediğini belirten Turan, "Düşük artış oranıyla; bütçeye tasarruf oluşturmak için enerji harcanırken, sosyal maliyet gözden kaçırılmamalıdır. Yapılması gereken ve beklentilere karşılık verecek olan; seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasıdır. Yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden 8 bin 77 TL seyyanen zam yansıtılmalı, ortadaki karışıklık ve kargaşa giderilmelidir. Büyük ve güçlü Türkiye vizyonuna yakışan, 100. yılında emeklisini mağdur etmeyecek düzenlemeleri hayata geçirmektir. Emeklilerin refahını iyileştirmeye yönelik tamiri yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=