Lütfen bekleyin..



Sürücüler akaryakıt zamlarının iptal edilmesini istiyor

16 Temmuz 2023, 15:45 - Okunma: 443

Akaryakıt ÖTV'sinde yapılan yüzde 224'lük zamlara tepki gösteren sürücüler, zamların bir an önce geri çekilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle akaryakıt ÖTV sinde yapılan yüzde 224 zamlara tepki gösteren Batmanlı sürücüler, araçlarına binemez hale geldiklerini, ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.

Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak.

ÖTV kararının ardından Batman'da benzinin litresi 28,05 liradan 35,21 liraya, motorinin litresi ise 26,32 liradan 33,56 liraya yükseldi. Otogaz grubunda da 2,80 TL ÖTV artışı yapılarak 13,56 liraya yükseldi.

Akaryakıtta artan ÖTV zammına tepki gösteren sürücüler İLKHA muhabirine konuşarak yetkilere seslendi.

"ÖTV zamları iptal edilsin"

Muhammed Şayık

ÖTV'de yapılan yüzde 224'lük artışın bir izahı olmadığını belirten araç sürücü Muhammed Şayık, "Daha önce 50 liraya aldığım benzini şu anda 300 liraya alıyorum. Üstüne ÖTV ve KDV zamları da geldi. Biz akaryakıtta düşüş beklerken daha da yükseltildi. İdare edemez duruma geldik. Bir gecede ÖTV de yüzde 224 artmasının bir izahı yoktur ve bizi çok zor duruma koydu. Hükümetten talebimiz akaryakıttaki ÖTV zamlarını iptal etmeleridir." çağrısında bulundu.

"Sürücüler araç kullanmaz hale geldi"

Mehmet Şirin Aksoy

Artan akaryakıt fiyatlarından dolayı maliyetlerinin de arttığını söyleyen esnaf Mehmet Şirin Aksoy, "Dün 26 küsur lira olan motorinin litresi bugün 33 lira oldu. Esnaf olduğumuz için araçlarımızı kullanmak zorundayız. Artan akaryakıt fiyatlarından dolayı trafikte araç sayısı gün gün azalıyor. Halı mobilya işi yapıyorum. Ürünlerimizin hemen hepsinin ham maddeden üretildiği için günü birlik zamlanıyor. Akaryakıttaki ÖTV zamlarının kesinlikle geri alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yapılan artışın iptal edilmesini istiyoruz"

Veysi Abay

Araç sürücüsü Veysi Abay, "Mazotun litresine bir gece 6 lira, oto gaza ise 5 lira fark yansıdı. Şu anda artan akaryakıt fiyatlarından dolayı işlerimizde sıkıntı yaşıyoruz. Hatta artan yakıttan fiyatlarından dolayı aracımızla işe gidemez hale geldik. Yetkililerden talebimiz zamların bir an önce kontrol altına almalarını ve yapılan artışın iptal edilmesini istiyoruz." dedi.

"Zaruri olmadığı sürece artık arabamızı kullanamayız"

Haşim Şeker

Hükümetin ve muhalefetin beraber oturup mutlaka bu artışa çözüm bulması gerektiğini belirten araç sürücü Haşim Şeker, "Aracımızı artık süremez hale geldik. Bu saatten sonra ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Yapılar artışlardan sonra araca benzin almıyor sadece koklatıyoruz. Çok zaruri olmadığı sürece artık arabamızı kullanmayıp evin önünde bekleteceğiz. Akaryakıtta yapılan ÖTV zammın iptal edilmesi lazım, çünkü vatandaş bunun altında kalkamaz. Hükümetin ve muhalefetin beraber oturup mutlaka bu artışa çözüm bulması lazım." şeklinde konuştu.

"Artık ne yapacağımı bilemiyorum"

Abdulkerim isimli vatandaş

Akaryakıta yaşanan artıştan sonra iş yapamaz hale geleceklerini ifade eden vatandaş Abdülkerim ise şunları söyledi:  

"Bir gecede benzinin litresine 7 lira zam geldi. Akşama kadar bu arabanın üstünde çalışıyorum. Artık ne yapacağımı bilemiyorum. Nasıl geçimimi sağlayacağım. Benzinin litresi 35 lirayı geçti. Yapılan artışın geri alınması iyi olacaktır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=