Lütfen bekleyin..



Hayvan yetiştiricileri ile kasaplar yeni mezbahane açılmasını istedi

25 Temmuz 2023, 11:04 - Okunma: 331

Batman'da şahıslara kiralık devredilen mevcut mezbahanenin günlerdir kesim yapmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten hayvan yetiştiricileri ile kasaplar, belediyeden bir an önce yeni bir mezbahane açmasını istedi.

Yaşadıkları mağduriyete ilişkin Batman İvme Et Entegre Tesisi'nde açıklama yapan hayvan yetiştiricileri ile kasaplar, şehirdeki tek mezbahanenin hayvan kesim ücretinin az olduğu gerekçesiyle kapatılıp günlerdir kesim yapmadığını belirtti.

Bu durumun kendilerini ciddi manada mağdur ettiğini belirten hayvan yetiştiricileri ile kasaplar, belediyenin mezbahaneyi kiralık olarak devrettiği şahısların, sözleşmeye aykırı bir şekilde davrandığını ileri sürdü.

Kentteki mezbahanenin şehrin büyümesi nedeniyle artık ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle büyük sorun yaşadıklarını ifade eden hayvan yetiştiricileri ile kasaplar, yetkililere seslenerek acilen ikinci bir mezbahaneye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yaşadıkları sorunun ivedilikle çözüme kavuşması gerektiğini dile getiren Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı açıklamada, belediye tarafından yeni bir mezbahanenin daha açılması talebinde bulundu.

Mehmet Ali Rüzgar

"Yıllardır kasaplar ve hayvan sahipleri bu mağduriyeti yaşıyor"

Mezbahanenin kesim yapmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Rüzgar, "Mezbahane kapalı. Kesim yapılmamaktadır. Yıllardan beri biz kasaplar ve hayvan sahipleri bu mağduriyeti yaşıyoruz. 1970'ten beri Batman Belediyesine ait bir mezbahanemiz vardı aslında. 2012 yılında dönemin belediyesi orayı yıktırıp şu an üzerinde bulunduğumuz mezbahaneyi yaparak ve birilerine peşkeş çektirmeleri sonucu maalesef o gün bugündür biz kasaplar ve hayvan sahipleri mağduriyet yaşıyoruz." dedi.

"Bize fiyat dayatılıyor"

Mezbahanenin günlerdir kapalı olduğunu vurgulayan Rüzgar, "Defalarca ikinci bir mezbahanenin olması gerektiğini dile getirdik. Ama maalesef şu anda adamlar fiyat dayatıyor. Biz de bunu asla kabul etmeyeceğimizi dile getiriyoruz. Kesinlikle ikinci bir mezbahanenin açılması şarttır. Ya belediye yapsın ya da bize o izni versin ki biz kendimiz açalım." diye konuştu.

Mezbahanenin kapalı olması ve kesim yapmaması nedeniyle hayvanlarını kesim için Batman'dan Diyarbakır'a götürmek zorunda kaldıklarını belirten hayvan sahipler ise ciddi mağdur olduklarını ifade etti.

İbrahim Aydın

"Buraya sahip çıkılmasını istiyoruz"

Yetkililerden yeni bir mezbahane açmasını isteyen hayvan yetiştiricisi İbrahim Aydın, "Mevcut mezbahane belediyeye aittir ama şu anda şahısların elindedir. Devlet buna sahip çıkmıyor. Su yok, temizlik yapılmıyor. Hayvanlarımızı kesmeleri için onlara verdiğimizde kesilen hayvanımızın bir kısım eti mezbahane sahibine verilmektedir. Bundan dolayı defalarca kavga ettik. Kesim parasının az olduğu gerekçesiyle şu anda mezbahane kapalıdır. Kesilen bir hayvandan kilo başı 4 lira istenmektedir. Hayvanlarımız elimizde kaldı. Buraya sahip çıkılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Atay

"Hayvanlarımızı Diyarbakır'a götürmek zorunda kalıyoruz"

Yaşadıkları sorunu anlatan bir diğer hayvan yetiştiricisi Mehmet Ali Atay ise şunları söyledi:

"Bizler mağduruz. Buranın yöneticisine hayvanlarımızı kesmelerini söylememize rağmen kesmiyorlar. Kesim fiyatlarını beğenmedikleri için kesim yapmadıklarını belirtiyorlar. Ancak yılbaşına kadar yapılan bir sözleşme var. Bu sözleşmeyi kabul etmiyorlar. Bu nedenle bizler de mağdur oluyoruz. Hayvanlarımızı burada kesmedikleri için Diyarbakır'a götürmek zorunda kalıyoruz. Bu sefer fazladan masraflarımız oluyor. Ayrıca kesim yapılmadığı için ceza yiyoruz. Burada hayvanlarımızın kesiminin yapılmasını istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=