Lütfen bekleyin..



Kerbela şehidleri Batman'da yâd edildi

29 Temmuz 2023, 00:12 - Okunma: 548

Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği tarafından "Aşura ve Hazreti Hüseyin" temasıyla düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

"10 Muharrem Aşura Günü" kapsamında Şerzan Kurt Parkında düzenlenen programa; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Genel İdare Kurulu Üyesi Eyüp Yanaç, Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Gültekin'in yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yoğun katılımın olduğu programda bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, Kerbela denince akla Hazreti Hüseyin ve ehli beytinin katledilişi ve İslam ümmetinin kanayan yarasının akıllara geldiğini söyledi.

Kenan Çaplık

"Kerbela'lar canımızı, yüreğimizi acıtmakta, dağlamaktadır"

Her gün yeni Kerbela'ların yaşandığına işaret eden Çaplık, "Ümmetin içerisinde bulunduğu bugün, her gün yeni Kerbela'ların yaşandığı, Hüseyin'lerin şehid olduğu bir gündür. Kerbela hadisesi geçmişte nasıl İslam ümmetinin yüreğini kanattıysa ve o kanayan yara günümüze kadar gelip kıyamete kadar devam edecek bir yara olduysa; nasıl ki o dönemin Müslümanlarının canını acıttıysa bugün de Kerbela'lar canımızı, yüreğimizi acıtmakta, dağlamaktadır." dedi.

"Sacit gibi şehidlerin ortaya çıkması Kerbela'nın devam ettiğinin kanıtı değil midir?"

Kerbela hadisesinin sadece Kerbela'da kalmadığını, devam edeceğini vurgulayan Çaplık, şöyle dedi:

"Ama mücadelelerde devam edecek, etmelidir de. Zaten Sacit gibi şehidlerin ortaya çıkması bunun kanıtı değil midir? Yasin'in, Aytaç'ın şehid olması bugünümüzün bir Kerbala'sı değil midir? Gücümüz yettiği kadar Kerbela'lar vuku buldukça Hüseyni sevdayı yaşatmak, Hüseyni mücadeleyi yeniden bu toplumda ihya etmek, Hüseyni sevdayı bütün çağlara yaymak adına mücadele edeceğiz, bu davayı sürdüreceğiz."

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları, Kerbela şehidleri üzerine yazılan ilahiler seslendirdi. İlahilerin okunduğu programda duygulu anların yaşandığı görüldü.

Programda söz alan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, günün anlam ve önemine ilişkin Kürdçe bir konuşma yaptı.

Muharrem ayında olduklarını anımsatan Şimşek, bu ayın herkes için bir kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekti.

Molla Beşir Şimşek

"Her halimizle kafirlere benzediğimiz için zilletten başımızı kaldıramıyoruz"

Aşura, Muharrem ayı demek kurtuluş demek olduğunu belirten Şimşek, "Ama maalesef başka bir olay daha Allah'ın takdiriyle meydana geldi. O da Hazreti Hüseyin'in, ailesinin de içinde bulunduğu 70'in üzerinde Müslüman'ın hunharca şehid edilmeleridir. Muharrem ayı Allah'a şükretme günü ve musibetlere sabretme günüdür. Bu da bize şu dersi veriyor; Müslümanlar her hallerinde Peygamberin sünnetine sarılmaları ve gayri Müslimlere muhalefet etmeleri gerekmektedir. Ahlakımızla, hayatımızla, ibadetlerimizle, amellerimizle, kıyafetlerimizle, ticaretlerimizle ve bütün hayatımızda Müslüman'ın yapması gereken kâfirlere muhalefet etmektir. Ama maalesef bugün öyle bir vaziyete gelmişiz ki her halimizle onlara benzemeye çalıştığımız için bir türlü zilletten başımızı kaldıramıyoruz." ifadelerini kullandı.

Program bir kez daha okunan ilahilerin ardından son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=