Lütfen bekleyin..



Deprem nedeniyle boşaltılan binalar madde bağımlıların mekânı haline geldi

03 Ağustos 2023, 15:10 - Okunma: 277

Batman'da ağır hasarlı oldukları gerekçesiyle boşaltılan çok sayıda bina, alkol ve madde kullanıcılarının mekânı haline gelmiş durumda. Çökme riski de taşıyan ve çevre sakinleri tarafından endişeye neden olan bu binaların bir an önce yıktırılması isteniyor.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Batman'da ağır hasar gören ve boşaltılan binalar; fuhuş, uyuşturucu ve alkol kullanıcılarının adeta yuvası haline geldi.

Çökme riski de taşıyan bu binalar, özellikle çevre sakinlerini ciddi anlamda tedirgin ediyor.

Kent merkezindeki bu binaların acilen yıktırılması ya da gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirten vatandaşlar, binaların hem ağır hasarlı olması hem de madde bağımlıların yuvasına dönüşmesi nedeniyle endişe içerisinde olduklarını ifade etti.

Rahmi Turan

"Binaya giren çıkan belli değil"

Bitişiğindeki binanın eski ve yıkılma riskinin olduğunu belirten esnaf Rahmi Turan, "Şubat ayından beri yanı başımızdaki bina ağır hasarlı ve yıkılması gereken bir binadır. Her gün madde bağımlıları ve giren çıkanı belli değil. Binanın yanı durak. Bir de Batman Belediyesinin tam karşısıdır. Allah korusun bina yıkıldığı an birçok insan hayatını kaybedebilir. Dün gündüz vaktinde biri gözümüzün önünde binaya tırmanıp içeri girdi. Binadan diğer evlere giriyorlar. Buralarda hırsızlık olayları da oluyor. Esnaf olarak yetkililerden dileğimiz bir an önce yıkım işlemlerinin başlamasıdır." dedi.

Sabahattin Türkay

"Geceleyin madde bağımlıları ve alkol içenler binaya giriyor"

Tek isteklerinin kendilerini huzursuz eden metruk binanın yıktırılması olduğunu ifade eden Sabahattin Türkay, "Bu binada her an her şey olabileceği gibi yıkılabilir de. Çünkü 50 yıllık binadır. Bina madde bağımlıların mekânı haline gelmesinin dışında her an yıkılma tehlikesi var. Onun için bir an evvel yıkılsın ki herkes rahatlasın. Geceleyin madde bağımlıları ve alkol içenler binaya giriyor. Bir an evvel yıkılsın ki mahalle sakinleri kurtulsun." diye konuştu.

Ercan Okan

"Bina madde bağımlıların ve fuhuş yapanların mekânı haline gelmiş"

Ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaların risk oluşturduğunu vurgulayan Ercan Okan ise şunları söyledi:

"Burada esnafız. Bu binanın bu halde bırakılması kötü bir izlenim bırakmasıyla beraber alkol bağımlılarının, madde bağımlılarının ve fuhuş yapanların mekânı haline gelmiş. Bir an önce bir çare ya da yıkılırsa hem bizim için hem de yoldan geçen vatandaşlar için iyi olur. Bina yoldan geçen vatandaşlar için de tehlike oluşturuyor. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz."

Musa İçem

"Madde bağımlıları akşamları binaya giriyor"

Boşaltılan binaların yıktırılmamasına tepki gösteren bir diğer vatandaş Musa İçem, "Bu bina kaç aydır yıkılması için boşaltıldı ama halen bir müdahalede bulunulmadı. Madde bağımlıları akşamları binaya giriyor. Yoldan geçen vatandaşları ve esnafları rahatsız ediyorlar. Bu şekilde dükkânımıza da zarar verebilirler. Geçenlerde binaya hırsız girdi ve iş yerime de zarar verdi. Bir an önce bir şeylerin yapılmasını ya da binaya bir önlem alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdülhakim Turan

"Bina bir an önce yıktırılmalı"

Boşaltılan binaların yıktırılmasını istediklerini vurgulayan Abdülhakim Turan, "Çünkü ne kadar başıboş insan varsa buraya giriyor. Binada yabancı maddeler ve ilaç içiyorlar. Çevredeki esnaf ve aileleri de rahatsız ediyorlar. Burada kavga ediyorlar. Bina hem tehlike arz ediyor hem de herkesi rahatsız edecek dereceye gelmiş durumda. Bina yıkılacaksa bir an önce yıkılmalıdır. Beklemeye aldıkları müddetçe sıkıntılar daha çok büyüyor." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=