Lütfen bekleyin..



Milletvekili Ramanlı: Sason çileğine destek vereceğiz

04 Ağustos 2023, 10:49 - Okunma: 281

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Sason köylerini ziyaret ederek sorunların çözümü için çabalayacaklarını ve Sason çileğine destek vereceklerini kaydetti.

Batman’da yoğun program ve ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sason ilçesi ve köylerine ziyaret gerçekleştirdi

Sason yolu üzeri Ziyaret Çayönü (Zeynika) mezrası ile Umurlu köyünü ziyaret eden Ramanlı, köylülerin zirai ve yol problemlerinin çözümü için desteklerini devam ettireceğini belirtti.

Çayönü mezrası sınırları içinde bulunan baraj göletinde geçtiğimiz günlerde yaşanan boğulma vakasında iki çocuğun vefat etmesi olayı nedeniyle taziyelerini sunan Ramanlı, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, konuyu kaymakamlığa ileteceğini söyledi. Bu olay ile ilgili ile ilgili köylülerin isteklerini dinleyen Ramanlı, olayın yaşandığı alanı inceledi. Köyde daha öncelerinde aynı vakaların olduğunu söyleyen köylüler, baraj göleti etrafında engelleyici tedbirlerin alınmasını istedi.

Sason çileğine destek vereceğiz

Çayönü mezrası ziyaretinden sonra Umurlu köyüne geçen Ramanlı, çilek üreticileri ile bir araya geldi.

16 dönümlük tarla üzerinde çilek üretimi yaptıklarını belirten köylüler, artan maliyetlerden dolayı çilek üretiminin gün geçtikçe azaldığını belirterek, çileğin maliyetinin çileğin üretimi için gerekli malzemelerin fiyatının altında ezilmeye başladığını ifade ettiler.

Sason çileğinin Türkiye’de tescillenmiş tarım ürünleri arasında bulunmasının Sason çileğinin önemini daha da artırmakta olduğunu söyleyen Ramanlı, bu konuda destek vereceklerini söyledi.

Milletvekili Ramanlı’ya HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Sason İlçe Başkanı Şenol Aksoy ve partililer eşlik etti.







Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=