Lütfen bekleyin..



Belediyelerin konserleri tepki çekiyor: "Park Konserleri hem israf hem de faydasız"

06 Ağustos 2023, 14:20 - Okunma: 346

'Park Şenlikleri' adı altında düzenlenen konserlere tepki gösteren Batman halkı, kimseye hiçbir faydası olmayan konserlerin iptal edilmesini ve konserlere ayrılan paraların halka hizmet olarak aktarılmasını istedi.

Batman Belediyesi öncülüğünde yapılan ve kentin farklı mahallerinde düzenlenen konserlere tepki veren Batmanlı vatandaşlar, konserlerin halkı ancak ifsat ettiğini söyleyerek Batman Belediyesine tepki gösterdi.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve halkın alım gücünün düştüğü bir dönemde, halkın vergisiyle ayakta duran belediyelerin halkın örf ve âdetine uymayan ve hiçbir faydası olmayan konserlere milyonlarca lira harcamasına tepki yağıyor.

Batman Belediyesi tarafından her sene düzenlene konserlerin halka hiçbir faydasının olmadığını belirten vatandaşlar, kentte bulunan birçok parkın çürümeye terk edildiğini ve yıllardır yapılması gereken birçok yolun yapılmadığını söyleyerek ısrarla her sene düzenlenen konserlerin yapılmasını anlamsız bulduklarını belirtti.

"Festivaller hem halkı ifsat ediyor hem de belediyelere ekonomik olarak ağır bir yük oluyor"

Abdülhalim Emin

"Devlet, gerçekten ekonomik bir tedbir alacaksa öncelikle halkı ifsat eden festivalleri terk etsin." diyen vatandaş Abdülhalim Emin, "Eğer bir festival yapacaksa da toplumu bilinçlendiren güzel festivaller yapsın. Şu an belediyeler tarafından yapılan festivaller hem halkı ifsat ediyor hem de belediyelere ekonomik olarak ağır bir yük oluyor. Batman'da ekmek alamayacak durumda olan birçok insan vardır. Bu kadar parayı konserlere vereceklerine halka verilmesi daha güzel olur." şeklinde konuştu.

"Konserlere verilen paralar halka harcansa çok daha iyi olur"

Tarık Yıldız

Festivaller ve eğlencelerin halkı uyuşturmaktan başka bir işe yaramadığını belirten vatandaş Tarık Yıldız, "Belediyenin yapmış olduğu festivallerle ilgili çok bir bilgim yok ve tasvip ettiğim bir konu da değildir. Devletin de şu ana kadar bir tasarruf yaptığını görmüyoruz. Festivaller ve eğlenceler halkı uyuşturmaktan başka bir işe yaramıyor. Şu an Batman'da maddi durumu çok kötü durumda olan insanlar var. Hatta evlerine ekmek götüremeyen insanlar var. Konserlere ne kadar para harcandığını bilmiyorum ama Batman Belediyesi 7-8 yıldır bu festivalleri düzenliyor. Hiçbirini de tasvip etmedim ve onaylamıyorum. Konserlere verilen paralar halka harcansa çok daha iyi olur."

"Konserlere harcanan paralarla Batman'a daha fazla otobüs getirilebilir"

Muhammed Yusuf Özmen

Parklarda düzenlenen konserlerin gereksiz olduğunu söyleyen Muhammed Yusuf Özmen, "Batman Belediyesinin her gün bir parkta düzenlediği konserlerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.  Çünkü konserlere çok büyük paralar harcanıyor.  Konserlere para harcayacaklarına Batman'ın alt yapı sorunu var, kaldırımlar yapılmıyor ya da daha güzel şeyler yapılabilir. Şu anda ihtiyacımız olan konserler değil. Toplu taşımalardaki fiyatlar çok yüksek. Konserlere harcanan paralarla Batman'a daha fazla otobüs getirilebilir. Ulaşım fiyatları düşürülebilir. Tasarruf tedbirleri sadece halka uygulanıyor. Belediyelere uygulanmıyor. Vergiler artırılıyor, şartlar zorlanıyor ama zenginlere bir şey yapılmıyor." dedi.

"İhtiyaç sahibi birçok vatandaş varken bu festivallerin yapılması israftır"

Ahmet Yıldız

Hükümetin kemer sıkma politikasına girdiği bir dönemde park konserlerine yapılan harcamaların büyük bir israf olduğunu ifade eden Ahmet Yıldız, konserlerin en kısa sürede iptal edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi.

"Batman Belediyesinin parklarda düzenlemiş oldu festivaller israftır. Belediyeye gelen bu paralar millete hizmet yönünde harcamalıdır. Mademki hükümet kemer sıkma politikasına girmiş bu israf neyedir. Eğer bir etkinlik yapılacaksa da millete faydalı şeyler yapılmalıdır. Şu an yapılan park konserleri hem örfümüze hem de adetlerimize uygun değildir. İslam da böyle bir şey de yoktur.  Batman'da ihtiyaç sahibi birçok vatandaş varken bu festivallerin yapılması israftır. Batman Belediyesinden park konserlerini en kısa sürede iptal etmelerini istiyoruz."

"Kentin parkları ve yolları yapılmayı bekliyor"

Kutbettin Sırlan

Park konserlerine verilen paralarla eskiyen ve kullanılmaz hale gelen parkların yenilenmesini isteyen vatandaş Kutbettin Sırlan,  "Batman Belediyesi ve Batman Valiliği duysun ki yapılan konserlere verilen çuvalla paralarla parklar yenilenebilir. Konserlerin bize hiçbir faydası yoktur ve 50 taneden fazla insan gitmiyor ya da madde bağımlıları gidiyor. Konserlere harcanan milyonlarca lira para harcayacaklarına parkları yenileyebilirler. Yetkililerin halka sahip çıkması lazım, kentin parkları, yolları yapılmayı bekliyor. Çünkü parklar çöplük halindeyken konserlere dünyanın parası harcanıyor.  Bundan dolayı Batman'da konser yapılmasını istemiyorum." ifadesini kullandı.  (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=