Lütfen bekleyin..



Batman'da elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları vatandaş için çileye dönüştü

08 Ağustos 2023, 17:34 - Okunma: 385

Batman'da elektrik hatlarını yer altına almak için başlattıkları çalışmalarda sulama yapılmamasından dolayı Dicle Elektrik'e tepki gösteren mahalleli, çileye dönen çalışmaların çözümü için Batman Belediyesini göreve davet etti.

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi Veysel Karani Caddesi'nde elektrik hatlarını yer altına almak için bir haftadır çalışma başlatan Dicle Elektrik ekipleri, çalışma alanında sulama yapılmadığından dolayı halkı ve vatanları mağdur ediyor.

Elektrik hatlarını yer altına alma çalışma nedeniyle yolun toz ve dumandan içinde kaldığını belirten vatandaşlar, kendi imkânlarıyla sulama yaptıklarını ama yetersi kaldıklarını söyledi.

Çalışmalar sırasında birçok sorun yaşadıklarını, kazılan kanallar yüzünden bazı esnafın iş yerini açamadığını aktaran mahalleli, ne Dicle Elektrik'te ne Batman Belediyesinde ne de Batman Valiliğinde sorunlarını çözen birilerini bulabildiklerini belirti.

Yaşadıkları sorunlar hakkında İLKHA muhabirine aktaran mahalleli, yetkililerden sorunlarına en kısa sürede çözül bulmaları çağrısında bulundu.

"Böyle giderse mahalleli yapılan işleri durduracaktır"

Abdülkerim Ak

Yapılan çalışmalarda hem halk hem de esnafın büyük sıkıtı ve mağduriyet yaşadığını belirten Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdülkerim Ak, "Yaklaşık bir haftadır Dicle Elektrik mahallemizde yer altı çalışmalarına başladığından beri mahalle toz duman içerisinde kalmış durumdadır. Dicle Elektrik'in yetkililerine, Batman Belediyesinde,  Çevre ve Koruma Müdürcüğüne ve şu anda çalışma yapan yüklenici firmasına da söyledik ama bir haftadır sulama yapacaklarını söylüyorlar ama sulama yapılmıyor. Bizi hem kandırıyorlar hem de oyalıyorlar. Şu anda mahalle toz duman içerisinde ve esnaf kendi iş yerindeki hortumuyla caddeyi suluyor. Kimsenin bu insanlara bu haksızlığı yapmaya hakkı yoktur. Mahalleliyi zorla sabretmeleri içi ikna ediyoruz ama böyle giderse mahalleli yapılan işleri durduracaktır." ifadelerini kullandı.

"Bütün mahalleli ve esnaf bu durumdan şikâyetçidir"

Konuşmasının devamında Ak şunları söyledi: "Şu anda iki koldan elektrikleri yer altına koyma çalışması yapılıyor ama maalesef hiçbir yer sulanmıyor. Bütün mahalleli ve esnaf bu durumdan şikâyetçidir. Toz ve dumandan dolayı kimse balkonlarına çıkamıyor ve tozdan dolayı kimse yatamıyor. Yetkililerden ricamız bir an önce caddeyi sulasınlar ve sorunlarımızı gidersinler."

"Her esnaf kendi imkânıyla caddeyi suluyor"

İsmail Ekinci

Elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmasında kendilerine büyük bir mağduriyet yaşatıldığını ifade eden esnaf İsmail Ekinci, sorunlarını çözecek yetkili bulamadıklarını söyledi.

"Bir haftadır bu caddemizde çalışma var. O kadar uyarı ve söylememize rağmen bizi dinleyen yok. Toz ve dumandan dolayı iş yapamaz hale geldik. Böyle giderse kepenklerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Her esnaf kendi imkânıyla caddeyi suluyoruz. Belediyeyi, müteahhitleri ve valiliği arıyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Artık dayanamıyoruz. Çünkü toz ve dumandan dolayı burası çöl gibi olmuş durudadır. Yolun tankerlerle sulanmasını ve çalışmanın en kısa sürede bitirtilmesini istiyoruz."

"Ev ve iş yerimiz toz duman doluyor"

Abdülbaki Halil

Toz ve dumandan dolayı dışarı çıkamaz hale gediklerini belirten esnaf Abdülbaki Halil, "Burada elektrikleri yerin alına koyuyorlar. 3-4 gündür yapılan çalışmalar yüzünden nefes alamaz hale geldik. Caddeyi sulayan yok. Tozdan dolayı dışarı çıkamaz hale geldik. Ev ve iş yerimiz toz duman doluyor. Yetkililerden isteğimiz bu durumumuza çözüm bulmalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=