Lütfen bekleyin..



Kur'an Nesli Platformu'nun "Namaz Eğitimleri" programı start aldı

14 Ağustos 2023, 11:08 - Okunma: 616

Her yıl 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla ülke genelinde namaz ayı etkinlikleri düzenleyen Kur'an Nesli Platformu, 7-10 yaş arası çocukların namaz öğrenmeleri amacıyla eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren iki haftalık programlar düzenliyor.

15 Ağustos itibariyle başlayacak eğitim programının, kimi illerde farklı tarihlerle eylül ortalarına kadar devam edeceği aktarıldı.

Namaz eğitimi programı hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Çaplık, Türkiye genelinde gerçekleştirecekleri programlarla 7-10 yaş arasındaki on binlerce kız ve erkek çocuğunun namazla tanışacağını söyledi.

Çaplık, Kur'an Nesli Platformu kurulduğu günden beri, toplumun ve yeni neslin Kur'an'la yetişmesi için sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle çalışmalarını periyodik bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Çaplık, yeni neslin Kur'an'ı öğrenme ve yaşama bilinciyle yetişmesi, kendi inanç ve ibadet değerlerini tam olarak öğrenerek günlük hayatında yaşaması, bu kapsamda yürütülecek bütün etkinliklere ve eğitim programlarına azami desteğin sunulmasının platformun amaçlarından olduğunu anımsattı.

Kenan Çaplık

"Namaz kılmak yeni neslin ilk görevi olmalı"

Aynı şekilde namazın farziyetini ve hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu bilincinin yeni neslin her zaman gündeminde kalması için namaz eğitimi programlarının düzenlenmesinin de Platformun en önemli çalışmalarından olduğuna işaret eden Çaplık, şöyle devam etti:

"Peygamber efendimizin 'namaz dinin direğidir' emri gereğince; namaz kılmak yeni neslin ilk görevi olmalı ve onlara namazsız bir hayatın, anlamsız ve amaçsız bir hayat olduğu, namaz kılmanın ve Yüce Allah’ın dergâh-i izzetine beş kez varmanın şeref ve mutluluk olduğu öğretilmelidir."

"Programlarla binlerce çocuk namaza başladı"

Kur'an Nesli Platformu olarak; 2016 yılından beri 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla 7-10 yaş arası çocuklar için namaz eğitimi programlarını düzenlediklerini aktaran Çaplık, "Daha önce ağustos ayını 'Namaz ayı' olarak ilan etmiştik. Bu çerçevede eğitim programları hazırlanmış ve bu program doğrultusunda ülkemizin hemen her yerinde 'Namaz eğitimi programları' düzenlenmiştir. Allah'a (celle celaluhu) hamd olsun ki binlerce çocuk bu programlara katılarak namaz kılma bilinciyle beraber namaza başlamıştır." dedi.

"Namaza gösterilen hassasiyet artarak devam etmeli"

Platformun belirlemiş olduğu yeni hedef doğrultusunda ise yaz kış demeden yılın on iki ayında düzenli olarak namaz eğitim programları gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çaplık, şunları söyledi:

"Özellikle yaz aylarında, bu namaz programları daha bir yoğunlaşmakta ve ülkemizin dört bir tarafında camilerde, okullarda, STK’ların açtığı Kur’an kurslarında devam etmektedir. Hatta gönüllü namaz aşığı milletimizin evlerinde, binalarında 'namaz kılmaya tahsis ettikleri' yerlerde de bu programlar büyük bir özveri ile yürütülmektedir. Bu programlara verdiği destekten ve namaz bilicini çocuklarına aktarmaya gayret gösterdikleri için halkımıza teşekkür ediyor ve bu hassasiyetin artarak devam etmesini ümit ediyoruz."

"Çocuklar çok zengin bir etkinlik ile namaz kılmayı öğrenecekler"

Gerçekleştirilen namaz eğitim programlarının 15 günlük periyotlar şeklinde yürütüldüğünü ifade eden Çaplık, "Kur’an Nesli Platformu tarafından hazırlanan 'Namaz Etkinlik Kitabı' müfredat olarak takip edilmektedir. Bu kitapla çocuklarımız, abdesti, namaz kılma aşamalarını, namaz surelerinden tesbihatlara, namaz ile ilgili hikâyelerden bulmacalara varıncaya kadar çok zengin bir etkinlik ile inşallah namaz kılmayı öğreneceklerdir." diye konuştu.

"Etkinlikler finalle taçlanacak"

Bütün bu namaz eğitim programlarının final etkinlikleriyle taçlandırılacağını vurgulayan Çaplık, "Çocukların öğrendiklerini bir bayram havasında kutlamalarının sağlanması ve bu onurlu eyleme ailelerinin de şahit olması büyük önem arz etmektedir. Bu maksatla özellikle program sonlarındaki final etkinliklerimizin açık alanlarda yapılması ve çocuklarımızın ve ailelerinin unutamayacağı bir güzelliği yaşamalarının sağlanması gerekir." dedi.

"Aileleri manevi desteklerinden dolayı tebrik ediyoruz"

Kur'an Nesli Platformu olarak bu namaz etkinliği programlarının, yeni neslin inşa ve ihyasında hayırlı bir başlangıca vesile olmasını dilediklerini belirten Çaplık, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Namaz ve Kur'an bilinciyle yetişecek olan bu çocuklara öğreticilik yapan, yardım eden, desteklerini sunan herkese ve her kuruluşa teşekkür ediyoruz. Bu programlara katılan bütün çocuklara sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyor, ailelerini ise bu manevi desteğinden dolayı tebrik ediyoruz. Yüce Rabbimize, bize vermiş olduğu bu imkândan dolayı hamd ediyor ve bu programların hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=