Lütfen bekleyin..



Batman İŞKUR İl Müdürlüğü engelli istihdamında Türkiye birincisi oldu

14 Ağustos 2023, 11:25 - Okunma: 1693

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, engelli vatandaşların istihdamında Türkiye geneli 81 il müdürlüğü arasında yapılan değerlendirmede birinci olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Küsin, Batman Çalışma ve İş Kurumu olarak, iş arayan engelli vatandaşlar ile engelli açığı olan işverenleri buluşturarak özel sektörde istihdam gerçekleştirdiklerini söyledi.

Küsin, pozitif ayrımcılık statüsüne tabi olan engelli vatandaşların işe yerleştirilmesinde, engelli koçların özel çalışması, işverenlerin de bu konuda duyarlı davranması sonucunda 2 ay gibi kısa bir sürede engelli istihdamında Türkiye sıralamasında 71'inci sıradan birinci sıraya yükseldiklerini aktardı.

Küsin, "Engelli bireylerin istihdama geçişinde, istihdamda iken işe uyumlarının sağlanmasında ve sürdürülebilir bir engelli istihdamı sağlanması noktasında hayata geçirilen Engelli İş Koçluğu modelinin oluşturulmasıyla; engelli vatandaşlarımızın istek ve beklentilerini daha iyi tespit ederek işgücü piyasasına geçişlerinde destek olup istihdamda kalmaları için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Aynı zamanda işe yerleştirmenin yanında engelli bireysel danışmanlığında da 800'ün üzerinde engelli vatandaşımızla bireysel görüşme gerçekleştirilmiş ve engelli danışmanlığı konusunda da Türkiye'de ilk sıralara yerleşmiş bulunmaktayız." dedi.

Küsin, engelli bireylerin istihdamının daha da arttırılması yönünde çalışmalara devam edeceklerini kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=