Lütfen bekleyin..



Batman'da haftalardır patlayan su borusunun onarılmaması bir eve zarar verdi

16 Ağustos 2023, 12:00 - Okunma: 1748

Batman merkezde belediyeye ait içme suyunun geçtiği borunun patlaması sonucu bir evin zemin katını su bastı. Yaklaşık bir aydır sorunun devam ettiğini belirten ev sakinleri, belediyeye tepki gösterdi.

Batman merkez İluh Mahallesi Kervan Caddesi üzerindeki bir evin zemin katını, şebeke suyu borusunun patlaması sonucu su basarken ev sakinleri, sorun nedeniyle evi boşaltmak zorunda kaldı.

Sorunu Batman Belediyesine bildirmelerine rağmen yaklaşık bir aydır patlayan su borusunun halen onarılmadığını ifade eden ev sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Patlayan su şebekesi borusunun tamir edilmemesi nedeniyle haftalardır suyun hem boşa aktığını hem de evlerine zarar vererek kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinden bir an önce patlayan şebeke borusunu tamir etmelerini istedi.

Mehmet Sait Karadaş

"Geleceklerini söylediler ama bir aydır gelen yok"

Yaşanan duruma tepki gösteren ev sakinlerinden Mehmet Sait Karadaş, yaklaşık bir aydır mahalleden geçen içme su borusunun patlak şekilde olduğunu söyledi.

Farklı tarihlerde defalarca Batman Belediyesini arayıp arızayı bildirdiklerini belirten Karadaş, "Bize geleceklerini söylediler ve bizlere kod gönderdiler ama bir aydır arızanın giderilmesi için gelen olmadı. Neredeyse 10 defa belediyeyi aramamıza rağmen sadece bir kişi gelip bakıp gitti ve daha da gelen giden yok." dedi.

"Evimiz yıkılsa bunun hesabını kim verecek?"

Patlayan içme suyundan sızan sulardan dolayı evlerinin etrafının suyla dolduğunu vurgulayan Karadaş, şöyle devam etti:

"Bu su evimize zarar verdiği için kiracı evden çıkmak zorunda kaldı. Bu içme suyu bir aydır boşa aktığı için israf oluyor. Yetkililerden isteğimiz hem bu israfı önlenmeleri hem de evimize zarar vermesini önlemeleridir. Allah korusun evimiz yıkılsa bunun hesabını kim verecek? Batman Belediyesinin bir an önce bu arızayı gidermesini istiyoruz."

Edip Kılıçdoğan

"Evler eski olduğu için her an tehlike oluşturuyor"

Evlerin altına kadar inen suyun tehlike oluşturduğunu belirten mahalle sakinlerinden Edip Kılıçdoğan, "Bir aydan fazladır içme suyu borusu patlaktır. Kaç defadır belediyeyi aramamıza rağmen kimse gelip arızayı gidermediler. Alt kattaki komşumuz evin altına su sızdığından dolayı evden çıkmak zorunda kaldı. Su merdivenlerin altına kadar sızmış durumda. Evler eski olduğu için her an tehlike oluşturuyor. Batman Belediyesinden isteğimiz bir an önce buraya gelip önlem almalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldız
262 gün önce
Batman belediyesi için çok çok büyük ayıbı bir de su tasarrufu diyorlar yakıştıramadım başkanı
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=