Lütfen bekleyin..



Esnaf alt yapı çalışmalarındaki toz ve dumandan şikâyetçi

28 Ağustos 2023, 15:45 - Okunma: 325

Batman'da yapılan alt yapı çalışmalarında yoğun toz ve dumanın kendilerini mağdur ettiğini belirten esnaf ve vatandaşlar, Batman Belediyesine seslenerek sorunlarına çözüm çağrısında bulundu.

Batman merkez Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesinde elektrik hatlarının yer altına alma çalışması esnafı ve vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Dicle Elektrik AŞ'nin elektrik hatlarını yer altına alma çalışmasının uzun sürmesi ve yetersiz sulama yapılması esnafın ve vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Yapılan alt yapı çalışmalarında güvenlik önlemlerinin yetersi olması ve yetersiz sulamadan şikâyetçi olduklarını belirten esnaf ve vatandaşlar, Batman Belediyesinden cadde sulamalarının artırılması ve çalışmaların kısa sürede bitirilmesini istedi.

"İş yapamaz hale geldik"

Cüneyt Oğurlu

Toz ve dumandan dolayı nefes alamaz hale geldiklerini belirten esnaf Cüneyt Oğurlu, "Yaklaşık bir haftadır alt yapı çalışmalarını sürüyor. Hafriyat kamyonları ve kepçelerin çıkardı toz ve dumandan dolayı dükkânlarımızı açamaz hale geldik. Kazdıkları çukurlardan dolayı motorlarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Bir haftadır dükkânımız kapalı olduğu için iş yapamaz hale geldik. Bu durum böyle devam edemez. Evlerimizde bile nefes alamaz hale geldik. Toz ve dumandan dolayı her gün balkon ve pencerelerimiziz silmek zorunda kalıyoruz. Belediyeden buraların sulamalarını, caddelerin temizlenmesini, bir an önce çalışmanın bitirilmesini ve yolun asfaltlanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalar esnafı çok mağdur ediyor"

Mehmet Emin Aslan

Sulamanın yetersiz olmasından şikâyetçi olduklarını belirten esnaf Mehmet Emin Aslan, "Burada elektrik kablolarını yerin altına koyma çalışması yapılıyor. Bu çalışma güzel ama kazılar yapıldıktan sonra yetersiz sulama yapıldığı için toz ve duman çıkıyor. Tozdan dolayı eşyalarımız kirleniyor ve kendimiz sürekli caddeyi sulamak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi çok mağdur ediyor. Belediye sulama yapıyor ama çok az ve yeterli değildir. En az saat başı sulama yapılması gerekiyor. Yetkililerden isteğimiz alt yapı çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi ve yolun tekrar asfaltlanmasıdır." diye konuştu.

"Millete zahmetsiz bir hizmet verilmesi gerekiyor"

Mehmet Şirin Öztürk

Halkın yararına yapılan her çalışmadan herkesin memnun olduğunu fakat yapılan çalışmanın yerli yârinde yapılmasının halkı memnun edeceğini söyleyen esnaf Mehmet Şirin Öztürk, "Çalışmalar imkânlar çerçevesinde yapılmalıdır. Günde 500 metre yapıp bitirileceğine, 10 bin metre kare kazı yapılıyor ve dengeli bir sulama da yapılmıyor. Bundan dolayı çıkan toz ve dumandan dolayı kimse ne camlarını açabiliyor ne de esnaf dükkânlarını açabiliyor. Millete hizmet diyorlar ama maalesef zahmet veriyorlar. Metrelerce kazı yapılıp milleti 2-3 ay mağdur ediyorlar. Millete zahmetsiz bir hizmet verilmesi gerekiyor.  Uzun süren bu çalışmalar yüzünden sürekli kazlarda meydana geliyor. Belediyeden talebimiz eğer ki bir hizmet yapacaksa, millete zahmet vermeden yapsın." dedi.

"Toz ve dumandan kurtulmak istiyoruz"

İsmail Yılmaz

Çalışmalar yüzünde çıkan toz ve dumandan artık kurtulmak istediklerini ifade eden vatandaş İsmail Yılmaz, "Mahallemizde elektrik kablolarını yerin altına koyuma çalışmalarını en erken şekilde bitirilmesini istiyoruz. Çalışmalar yüzünde çıkan toz ve dumandan kurtulmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Buraları biz esnaflar temizliyoruz"

Muhammed Özdemir

Alt yapı çalışmalarından dolayı rahatlıkla iş yerine giriş çıkış yapmada zorlandıklarını belirten esnaf Muhammed Özdemir, "Belediyenin çalışma yapmasına takdir ediyoruz ve ellerine sağlık diyoruz ama bu çalışmanın erken bitirilmesini istiyoruz. Çünkü esnaf olduğumuz için rahatlıkla iş yerimize giriş çıkış yapamıyoruz. Buraları biz esnaflar temizliyoruz. Belediye günde 1 veya iki defa sulama yapıyor ve ondan sonra bizler suluyoruz." şeklinde belirtti.  (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=