Lütfen bekleyin..



Öğrenci servisi firmaları, servis ücretlerinin açıklanmasını bekliyor!

30 Ağustos 2023, 11:00 - Okunma: 310

Batman Belediyesine kısa mesafe bin 500, uzun mesafe ise bin 600 lira fiyat teklifinde bulunan öğrenci servisi firmaları, servis ücretlerinin henüz açıklanmadığını belirterek, bu durumun hem kendilerini hem de öğrencileri mağdur ettiğini ifade etti.

Batman'daki öğrenci servisi firmaları, bir ay önce belediyeye teklifte bulundukları okul servis ücretlerinin henüz açıklanmamasına tepki gösterdi.

Belediyeye bu yıl öğrenci başına kısa mesafe bin 500, uzun mesafe ise bin 600 lira fiyat veren firmalar, servis ücretinin bir an önce açıklanmasını beklediklerini belirtti.

Batman Öğrenci ve Personel Servisçiler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Hanifi Ekremoğlu, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene olduğu gibi bu senede okul servis ücretlerinin açıklanmasının son dakikaya bırakıldığını söyledi.

Hanifi Ekremoğlu

"Son dakika ücretleri açıklıyorlar"

Belediyeye sundukları dilekçelerine cevap verilmediğini dile getiren Ekremoğlu, "Her sene en az bir ay öncesinden fiyatların açıklanması gerektiğini söylüyoruz ama dikkate alınmıyor ve son dakika ücretleri açıklıyorlar. Daha okul servislerinin ücretleri açıklanmadı. Şu an içerde iki dilekçemiz var. Daha dilekçelerimize cevap verilmedi." dedi.

"Ücret belirsizliği nedeniyle öğrencileri kaydedemiyoruz"

Bu belirsizliğin hem kendilerini hem de öğrenci velilerini sıkıntıya soktuğunu vurgulayan Ekremoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sorun nedeniyle şu an öğrenci kaydedemiyoruz. Veliler ücretleri soruyor. Ücreti biz belirlemediğimiz için öğrencileri de kaydedemiyoruz. Son dakika fiyat açıklandığında öğrenciler kayıtlarını yapacaklar ama bu kez biz yetiştiremeyeceğiz. Çocukları taşıyamayacağız, zorluk çekeceğiz. Son günde bizler şoförleri, servis güzergâhlarını ayarlayamayacağız."

"İnsanların mağdur olmaması için bir an önce fiyatlarımızın açıklanmasını istiyoruz"

Yaşadıkları sorunu her yıl dile getirmelerine rağmen dikkate alınmadıklarını ifade eden Ekremoğlu, şunları söyledi:

"Okullar açılmadan bir ay önce diğer iller gibi fiyatlarımız açıklanmalıdır. Bizde ona göre tedbirlerimizi alalım, hazırlıklarımızı yapalım, personel ve şoförlerimizi ayarlayalım. Mazot güncellemeleriyle birlikte uzun mesafe bin 600, kısa mesafe ise bin 500 lira olarak teklif verdik. Ayrıca 250 TL'de rehber ücreti istedik. İnsanların mağdur olmaması için bir an önce fiyatlarımızın açıklanmasını istiyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=