Lütfen bekleyin..



Hazırlıklarını tamamlayan kırtasiyeciler öğrenci ve velilerini bekliyor

30 Ağustos 2023, 12:20 - Okunma: 363

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalırken kırtasiyelerde ise günlerdir başlayan hazırlıklar tamamlanmak üzere.

2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yeni sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Batman'daki kırtasiyeci esnafı, öğrenci ve velileri bekliyor.

Geçtiğimiz yıla oranla bu sene kırtasiye ürünlerinin ciddi anlamda artığına dikkat çeken kırtasiyeci esnafı, şu ana kadar herhangi bir hareketliliğin henüz yaşanmadığını ifade etti.

Yeni eğitim öğretim yılına yaklaştıkları bugünlerde tüm hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden kırtasiye işletmecisi Veysi Argun, kırtasiye ürünlerinde fiyat artışının olduğunu söyledi.

Bu durumun enflasyondan kaynaklandığını vurgulayan Argun, buna rağmen şartlarını zorlayıp kısmen de olsa kâr marjından feragat ederek fiyatlarını uygun tutacaklarını ifade etti.

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara kırtasiye ürünlerinde indirim sağlayacaklarını dile getiren Argun, "Bu indirimimizi ise yüzde 10 olarak belirledik." dedi.

Veysi Argun

"Kanserojen ürünlere dikkat edilmeli"

Kırtasiye ürünlerinin kırtasiyecilerden alınması gerektiğini vurgulayan Argun, şöyle devam etti:

"Özellikle merdiven altında üretilen veya orijinal olmayan fason kırtasiye ürünlerinde görülen kanserojen maddeye karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istiyoruz. Özellikle kırtasiyeci olmayanlar bu ürünleri satmaktadırlar. Bundan dolayı vatandaşlarımıza tavsiyemiz kırtasiye ürünlerini kırtasiyecilerden almalarıdır. Çünkü çocuklarımızın sağlığı için doğru ürünü doğru yerde alalım."

Mehmet Ali Okçu

"Fiyatlar iki kat artmış"

Bir diğer kırtasiye işletmecisi Mehmet Ali Okçu ise 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Şu an öğrenci ve velilerini beklediklerini belirten Okçu, "Çanta, kırtasiye ve kitaplarımız tamamen hazır. Öğrenci ve velilerimizi bekliyoruz. Yalnız fiyatlarda çok yükseliş var. Geçen seneye göre fiyatlar iki kat artmış bulunuyor. Okulların açılışına bir hafta kaldı fakat şu anda herhangi bir hareketlilik yok. Geçen yıllarda okulların açılmasına 15-20 gün kala veliler gelir çanta ve kırtasiye ürünlerini alırlardı. Ama bu sene sakin geçiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=