Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Kürtçe’ye sahip çıkmalıyız

31 Ağustos 2023, 11:05 - Okunma: 417

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sağlık Bakanlığının e-Reçete sisteminde Kürtçe'ye yer verilmemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kürtçe, bu ülkenin yerli dillerindendir, bizimdir, bu sebeple Kürtçe’ye sahip çıkmalıyız." dedi.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sağlık Bakanlığı'nın e-Reçete sistemine 5 dil ekleyip Kürtçe'ye yer vermemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Ramanlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın e-Reçete uygulamasında yabancı dillere yer verip Kürtçe’ye yer vermemesinin yanlış olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın e-Reçete uygulamasında yabancı dillere yer verip Kürtçe’ye yer vermemesi yanlıştır. Milyonlarca vatandaşın konuştuğu Kürtçe’nin resmi dil olmaması sebebiyle kamu hizmetlerinde yer bulamıyor, yabancı dillere tanınan haklar bile yerli dil olan Kürtçe’den esirgeniyor. Kürtçe bu ülkenin yerli dillerindendir, bizimdir, bu sebeple Kürtçe’ye sahip çıkmalıyız.” Dedi.

Kürtçe’nin de resmi bir statüye kavuşması ve kamuda kendine yer bulması gerektiğini dile getiren Ramanlı, “Kürtçe’nin de resmi bir statüye kavuşması ve kamuda kendine yer bulması gerekir. Milyonlarca vatandaşın ana dili olan Kürtçe ile kamu hizmetlerinin sunulması, ötekileştirmeyi ve ayrıştırmayı ortadan kaldıracaktır. Türkiye’de bütün etnik unsurlar bir ve beraber yaşamaktadır. Kürt, Türk veya Laz ayırımı yapılmaksızın herkesin haklarının korunması ve tanınması ülkenin huzuruna, barışına ve bütünlüğüne de katkı sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=