Lütfen bekleyin..



Batman'da “TÜGVA Yaz Okulu Projesi Kapanış Programı” Düzenlendi

31 Ağustos 2023, 17:00 - Okunma: 534

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman Şubesi tarafından Batman Ortaokul Yaz Okulu Projesi'nin kapanışı dolayısıyla program düzenlendi.

Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi'ndeki program Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, yaz okulunda eğitim gören öğrenciler Kur'an-ı Kerim okudu, şiir ve ilahiler seslendirdi.

İlk olarak söz alan TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet Onutçu, vakfın marka projelerinden olan ve her yıl düzenlenen Yaz Okulu Projesi'nin finalini gerçekleştirdiklerini ve yaz döneminde 2 bin 500 çocuğun eğitim aldığını belirterek, "Öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim öğrendi, değerler eğitimi aldı, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlandı. Hem güzel vakit geçirdiler hem de kendilerini geliştirdiler. Yaz okullarımızda Peygamberimizin hayatı, ibadet, inanç ve güzel ahlak derslerinin yanında çeşitli zekâ oyunları ile hem eğlendik hem de öğrendik." Diye konuştu.

Son günlerdeki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara dikkat çeken Onutçu, "Maalesef artık neredeyse her gün yüce kitabımıza yönelik saygısızlıklar yapılmaktadır. Ama bilsinler ki bizler de binlerce, yüz binlerce Kur'an talebesi yetiştirmeye devam edeceğiz. Bizler imanlı gençlik olarak tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Yüce kitabımız Kur'an başımızın tacı, yolumuzun rehberi, ümmetin kutsalıdır. Dokunulmaz ve dokundurtmayız." Dedi.

Programda konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, “Yeni nesillerin gönlüne ve ruhuna uygun bir Türkiye Yüzyılı diyoruz. Batman'ın Yüzyılı diyoruz. Bunu nasıl gerçekleştireceğiz? İşte bu manzarayla gerçekleştireceğiz. Biz çocuklarımıza bir gelecek inşa edeceğiz. Onların onurluca yaşamını sağlayacak ortamlar yaratacağız. Ama bunu bize inanan, inançlı ve kendine güvenen bir nesil ile yapacağız.  Burada böyle bir nesil görüyorum. Allah'ın izniyle sırtımız yere değmeyecektir." İfadelerini kullandı.

Programa TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaya, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Memur-Sen İl Başkanı Şehmuz Önlü, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bilal Serik ve öğrenci aileleri katıldı.

Program ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"TÜGVA nın Yazokulu Kapanış Programına katıldık. Bu yıl 2. 500 öğrenciyi Kur'an ı Kerimle buluşturmanın başarısını kutladılar. Emeği geçenleri tebrik ediyor, bu güzel hizmetlerin devamını diliyorum. Çocuklarımız geleceğimizdir, değerlerimizle barışık büyümeleri gerekir."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=