Lütfen bekleyin..



Batman'da işe alımlar için noter huzurunda kura çekildi

01 Eylül 2023, 12:10 - Okunma: 360

Batman'da İŞKUR’un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında işe alınacak 420 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Batmanlı işsizlerin merakla beklediği İŞKUR kurası çekilmeye başlandı. İl genelinde, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik elemanı olarak 9 ay süreyle çalıştırılacak 420 kişi için kuralar çekilmeye başlandı.

Batman İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda yapılan kuraya Batman Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü personeli ve Batman 10. Noter Kâtibi Abdülkerim Döğer ve vatandaşlar katıldı.

Batman merkezde 340, Kozluk 30, Sason 20, Beşiri 15, Gercüş 10 ve Hasankeyf 5 kişi olmak üzere toplamda 420 kişi işbaşı yapacak. İl genelinde alınacak 420 temizlik elemanı için toplamda 8 bin 139 kişi başvuru yaptı.

Noter huzurunda çekilen kuralar, isminin çıkmasını bekleyen vatandaşlar tarafından merakla izlendi. Kura çekiminden önce İŞKUR yetkilileri tarafından, toplanan vatandaşlara kuralar hakkında bilgi verildi.

Kura seçimleri ile ilgili açıklamada bulunan Danışmanı Mehmet Emin, "Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapmış olduğumuz Toplum Yararına Programlar Kapsamında 420 kişiyi istihdam edeceğiz. Bunların 340'ı merkezde 80'i ise ilçelere dağıtmış bulunmaktayız. Bugün 10'uncu noter tarafından şeffaf bir şekilde kura işlerimi gerçekleştirildi. 420 kişilik İlana 8 bin 139 kişi başvuruda bulundu. Başvuruların tamamı şu anki kura çekimine dâhildir. Noter kura işlemi bittikten sonra oluşan asli listede sadece iki eleme yapabiliriz. Bu da ilanda belirmiş olduğumuz üzere birincisi hane gelirinin toplamı asgari ücretin bir buçuk katını aşıyorsa, ikincisi ise güvenlik soruşturmasında olumsuz bir gelişme olursa eleme olacaktır. Bunun dışında herhangi bir eleme yapmıyor ve noter kurası geçerlidir. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı

Kura sonucu isimleri belirlenen vatandaşların 11 Eylül tarihinde işe başlayıp 10 Haziran 2024 tarihine kadar çalışacakları kaydedildi. Kesin kura sonuçlarının 4 Eylül Pazartesi günü belli olacağı belirtildi. (İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=