Lütfen bekleyin..



Kuyumculardan vatandaşlara tavsiye: Şu an altın almanın tam zamanı

02 Eylül 2023, 15:50 - Okunma: 1522

Altında bir düşüş olduğunu belirten kuyumcular, uzun vadede altının tekrar yükselişini beklediklerini ifade ederek vatandaşlardan fırsatı değerlendirmelerini istedi.

Merkez Bankasının yüksek faiz açıklamasından sonra altın ve dolarda nispi de olsa bir düşüş yaşandı. Altın fiyatlarındaki yükselişin durduğunu, şu an altın almanın iyi bir zaman olduğunu belirten Batman'daki kuyumcular, beklentilerinin bir müddet sonra altının tekrar yükselmesi yönünde olduğunu vurguladı.

Vatandaşlara çağrıda bulunan kuyumcular, bu fırsatın iyi değerlendirmesi gerektiğini, uzun vadede altının her zaman yatırımcısına kazandırdığını söyledi.

Altın fiyatındaki düşüş nedeniyle şu anda piyasaların çok sakin olduğunu belirten kuyumcu esnafı Emrullah Kavak, İLKHA muhabirine, bunun sebebinin Merkez Bankasının attığı adımlardan kaynaklandığını ifade etti.

Emrullah Kavak

"Altın her zaman iyi bir yatırım aracıdır"

Altın fiyatlarındaki düşüşün, yılbaşına doğru yerini yükselişe bırakacağı öngörüsünde bulunan Kavak, "Şu anda altın düşmüş durumda. Altında orta ve uzun vadede her zaman yükseliş bekliyoruz. Yılsonuna doğru tahmini olarak altın gram fiyatının bin 850 veya 2 bin lira civarında olması hedefleniyor ve öyle gözüküyor. Ama tabi ki onu tam olarak bilemiyoruz. Şartlar onu belirleyecek. Döviz kurları sakin olduğu sürece altın fazla yükselmeyecektir. Altın fiyatları bizce uygun, vatandaşın almasını tavsiye ediyoruz. Orta ve uzun vadede vatandaşların birikimlerini altına yapmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü altın her zaman uzun vadede en iyi yatırım aracıdır." dedi.

Engin Durmaz

Gram altın fiyatının bin 580 lira, çeyrek 2 bin 800 lira, yarım 5 bin 600 lira ve cumhuriyet altınının ise 11 bin 500 lira civarında olduğunu aktaran kuyumcu esnafı Engin Durmaz, altın almanın şu an tam zamanı olduğunu söyledi.

"Şu anda altın almak fırsattır"

Yatırımcıların altından hiçbir zaman şaşmaması gerektiğini ifade eden Durmaz, "Çünkü altın kendi değerini koruyan bir yatırım aracıdır. Şu ana kadar uzun vadede altına yatırım yapan herkes kaybetmemiş aksine kazanmıştır. Yurt içi piyasalarımıza baktığımızda altının gidişatı Merkez Bankasının atacağı adıma bağlıdır. Yurt dışından da aldığımız duyumlara göre fiyatlar değişebilir. Altının ons fiyatı yurt dışından gelen haberlere bağlı olduğundan dolayı ons fiyatının yükseleceğini tahmin ediyoruz. Altın ihtiyacı olan, düğün yapacak olan ve borcu olanlar için şu anda altın almak fırsattır diye düşünüyorum. Çünkü altın her zaman geleceğe dair en güçlü yatırım aracıdır." diye konuştu.

Abdulsamet Kılıç

"Kısa vadede altın alıp satanlar zarar eder"

Kısa bir zaman önce altının gramının bin 740 liraya kadar çıktığını ifade eden bir diğer kuyumcu Abdulsamet Kılıç ise şunları söyledi:

"Altın her an düşüp yükselebiliyor. Bu da istikrarın olmasından kaynaklanıyor. Kısa vadede altın alıp satanlar zarar ederler. Çünkü her altının firesi vardır. Şu anda altın alımı düşmüş durumdadır. Çünkü millette eskisi gibi alım gücü kalmamış durumda. Kuyumcu olarak vatandaşlara tavsiyem kimin elinde nakit parası varsa gücüne göre yatırım yapsın." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=