Lütfen bekleyin..



Psikolog Atalay: Madde bağımlılığına karşı en etkili yol çocuklarla iyi iletişim kurmaktan geçer

06 Eylül 2023, 16:00 - Okunma: 470

Okulların açılmasıyla beraber öğrencileri bekleyen bir takım tehlikelerin olduğuna işaret eden Batman Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Psikolog Yasir Atalay, bu tehlikelerin başında madde bağımlılarının geldiğini söyledi.

Madde bağımlılığına karşı en etkili yolun çocuklarla iyi iletişim kurmaktan geçtiğini vurgulayan Psikolog Yasir Atalay, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.

Hem ailelerin hem de öğretmenlerin çocukları madde satıcılarına karşı koruması gerektiğini belirten Atalay, madde bağımlılığı tehlikesinin neredeyse artık herkesin kapısında olduğunu kaydetti.

Bağımlılık çağında yaşadıklarını ifade eden Atalay, "Hem telefon hem madde hem de diğer bağımlılık süreçlerine karşı veli ve öğretmenler olarak çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz diye bir çalışma yapmalı. Özellikle bu süreçte bir etkileşim yaşanmaktadır. Çocuklarımız madde kullanımına karşı tehlike altındadır. Bunun için hem veliler hem de öğretmeler olarak bağımlılığa karşı çocuklarımızı korumalıyız." dedi.

"Kimse 'bana dokunmayan bin yaşasın' demesin. Çünkü bu süreç hepimizi etkiliyor"

Hem ebeveynlerin hem de öğretmenlerin çocuklarla iyi bir iletişim kurması gerektiğini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

"Günde yarım saat çocuklarla okuldaki süreçle ilgili konuşmamız çok kıymetli olur. Bu sürecin ne olduğunu bilmeleri onlar açısından kıymetli olur. Çocuklarınızla etkileşiminiz iyi olursa inanın risklere karşı kendilerini nasıl koruyabilmeleri çok önemli hale gelir. Artık tehlike saçmış durumda. Tehlike hepimizin kapısına yakın durumda. Kimse artık 'bana dokunmayan bin yaşasın' demesin. Ne yazık ki bu süreç hepimizi etkilemeye başladı."

"İletişim bağımlılığa karşı bir duvardır"

Ailelerin çocuklarıyla iyi bir iletişim halinde olması gerektiğini ifade eden Atalay, "İletişim kontağımız güçlü olduğu zaman inanın bağımlılığa karşı çok iyi bir duvar olur. Eğer kontağımız kötü olursa tehlikeli durumlar kapımızda olur. Okulda, bizim kapımızda, mahallede… Bunun için ebeveynler ve hocalar olarak çocuklarla ilişkimizin iyi olması, iyi bir önleyici destek olmaya başlıyor." diye konuştu.

"Ailede ilgi, sevgi ve güven önemli bir koruma yöntemidir"

Çocukların arkadaş seçimine de çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten Atalay, "Tehlike arz edecek bir durum olduğunu fark ettikleri zaman ve belli bir iletişim devam ederse siz de onun gibi olmaya başlarsınız. Çoğu çocuk genelde arkadaş kurbanı oluyor. Ailede ilgi, sevgi ve güven denkleminin oluşması bağımlılık açısından önemli bir koruma yöntemidir. Bu konuda ailelerin çocuklarını fark etmeleri çok önemlidir. İlişki güçlü olduğu zaman sağlıklı arkadaş seçimi de oluşmaya başlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=