Lütfen bekleyin..



Milletvekili Nasıroğlu Gazeteciler ile Buluştu

12 Eylül 2023, 14:35 - Okunma: 240

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, gazetecilerin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayıp çözüm önerilerini dinledi.

TPAO Kristal Park Tesislerinde düzenlenen toplantıda Batman’da faaliyet yürüten 4 basın derneği üyesi gazeteci ve yazarlarla bir araya gelen AK Parti Batman Milletvekili Nasıroğlu, 14 Mayıs Genel Seçimleriyle birlikte göreve geldikten sonra kentte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ONKOLOJİ SERVİSİ, BAKANLIK DÜZEYİNDE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİN MEYVESİDİR

Temeli önceki gün atılan onkoloji servisi ile ilgili soru üzerine bakanlık düzeyindeki temaslarını değerlendiren Nasıroğlu “Ben siyasetten önce de bakanlık düzeyinde görüşmeler yapardım. Bakanların yanına giderken kadro filan değil de bir daha gidebilme açısından görüşmelerimi farklı yapmaya çalışıyorum. Önce bakıyorum sohbet muhabbet iyi ise cebimdeki talepleri iletiyorum. Bu hafta temelini attığımız Onkoloji Servisi, bu görüşmelerin meyvelerinden biridir. Bir şeyi talep edebilmek önemlidir. Projeyle ve çözüm önerileriyle gittiğiniz zaman o görüşmelerin çıktısını mutlaka alabiliyorsunuz” dedi.

“SEÇİM MEYDANLARINDA UÇUK KAÇIK VAATLER VERMEDİM”

Nasıroğlu, öncelikli hedeflerinin işsizlik ve yoksulluğu bitirecek projeler olduğunu belirterek “Seçim meydanına da çıkıp uçuk kaçık şeyler söylemedim. İşsizlik, yoksulluk ve istihdamı azaltmaya yönelik projelerde bahsettik. Tarım ve sanayide hamleler yapmalıyız. Organize Sanayi Bölgesi Projelerine bu yüzden ağırlık verdik. 4-5 OSB projesine aynı anda başladık. Bu projeler hayata geçirilebilirse Batman ciddi bir değişim yaşayacak” Şeklinde konuştu.

“EĞİTİMDEKİ KLASİK DÜZENDEN KURTULMALIYIZ”

Eğitimdeki klasik düzende kurtulmamız gerektiğini belirten Nasıroğlu “Mesela eğitimdeki klasik düzenden kurtulmamız lazım. Çocukları yarış atı gibi yetiştirmek, kendine güvenmeyen çocuklar yetiştirmek yerine kendine inanan ve çağımızın alanına ilgi gösteren çocuklar yetiştirmek gerekir. O da teknolojidir. Sermayemiz beşeri sermayedir, insan sermayesidir. Çünkü ciddi bir genç nüfusumuz var. Bu gençleri okutup sonra onları işsiz bırakmamız doğru mu? En büyük faktör insan faktörüdür. Yazılımı yapabilen akıllı robotları ve sistemleri kuranlar da insanlardır. Eğer biz yeni nesile bunu inandırabilirsek ve başarılı birkaç proje geliştirebilirsek o zaman çok hızlı kabuk değiştiririz. Teknolojinin üslerinden biri de Batman olur. O potansiyel bizde var” İfadelerini kullandı.

“SORUN VARSA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Nasıroğlu, açıklamasında “Mühendisler Odasını ziyaret ettim. Evet, bu kentin sorunları var, çözümü de var biz üreteceğiz. İmar problemi diyorsunuz. Bunu çizen kimler, denetleyen kimler? Yine bizleriz. Biz sorunları masaya yatıracağız, halının altına süpürmeyeceğiz. Kimin fikri varsa, masaya yatıracağız. Size bir örnek vereyim: Burası tarım memleketi. Batman Sol Sahil Sulaması, yaklaşık 160 bin dönümü sulayacak bir projedir. Batman Barajı bitmiş, ana kanal bitmiş, şebekeler döşenmiş, pompa istasyonları kurulmuş fakat araziye gidip şu pompanın düğmesine basacak kimse yok. Evet kanal patlayabilir, boruda sıkıntı çıkabilir ama çalıştırmadan göremeyiz ki. 10 yıldır bekliyordu. Birinin o düğmeye basması lazımdı. Geçen hafta pompayı çalıştırdık, kanala su verdik” diye konuştu.

Nasıroğlu'a AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve Merkez İlçe Bakanı Sabahattin Tural eşlik etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=