Lütfen bekleyin..



Aktarlardan bitkisel ilaç tavsiyeleri

21 Eylül 2023, 14:20 - Okunma: 384

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribal hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulunan aktarcılar, mevsim değişikliğiyle beraber vatandaşların aktarcıların yolunu tuttuğunu söyledi.

Havaların soğumasıyla birlikte zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur çayı ve kış çayları başta olmak üzere diğer bitkisel ürünlere yönelik artış gözleniyor.

Gündüzleri sıcak, akşamların soğuk geçmesi nedeniyle vatandaşların gribal enfeksiyonlara kapıldığını belirten Batman'daki aktarcılardan Mehmet Faris Ergün, bu durumun bitkisel ürünlere rağbeti artırdığını söyledi.

Bitkisel ilaç almak için aktarcıların yolunu tutan vatandaşlara tavsiyelerde bulan Ergün, hastaların önce doktora gidip teşhis konduktan sonra aktarcıların yolunu tutması gerektiğini vurguladı.

"Grip ve buna benzer hastalıklarda artış var"

Ergün, "Mevsim değişiklikleri başladı. Özellikle geceleri serin, gündüzleri sıcak olmasından dolayı son dönemlerde soğuk algınlıkları, grip ve buna benzer hastalıklarda artış var. Tabi ki bizim önceliğimiz vatandaşın önceden doktora gitmeleri ve teşhislerinin konulmasıdır. Sonraki süreçte de burada deneyimlerimizle hastalara gerekli bitki ilacını sunmaktayız. Bu dönemlerde en çok tavsiye edeceğimiz bitkilerin başında zencefil, zerdeçal, ada çayı, ıhlamur geliyor." dedi.

"Her bitki ilacı her hastaya verilmez"

Aktarcıya gelen hastaların, kendi kendine teşhis koyup buna göre bitkisel ilaç talebinde bulunduğunu belirten Ergün, "Biz bunu tasvip etmiyoruz. Teşhis ve tedavinin konulmasından sonraki süreçte biz gereken bitkisel ek takviyeyi yapmaya çalışıyoruz. Özellikle bu ay içerisinde soğuk algınlıkları başladı. Yaz ayları içerisinde bitkisel ilaçta çok talep yok ama eylül ayı itibariyle soğuk algınlığı, grip, öksürük, atım ve bronşit gibi hastalıklar artmaktadır. Bizler de bu konuda gerekli ilaçları tedavi sürecinde gelen müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Her bitki ilacı, her hastaya verilmez. Çünkü bizim için teşhisi konulduktan sonraki süreç çok önemlidir. Teşhise göre kişiye gerekli bitki ilacını sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=