Lütfen bekleyin..



400 çocuk sokakta çalışmaktan kurtuldu

31 Aralık 2015, 09:55 - Okunma: 2066

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çocukların ihmal ve istismar edilmelerinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmada ilde 400 çocuğun sokakta çalışmaktan kurtulduğunu bildirildi.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sokakta çalışan veya çalıştırılan ile risk altında bulunan çocuklara yönelik bir dizi etkinlikler yaparak, bunlar hakkında açıklamada bulundu.

 2006-2014 yılları arasında yapılan alan çalışması sonucunda bin 850 çocuğa ulaşılarak kayıt altına alındığı belirtilen açıklamada, “Müdürlüğümüz Sokak Yıldızları Projesi 2 ve Sokak Yıldızları 4 Projesi ile okullardaki rehberlik servisleri verileri çerçevesinde 900 çocuğun sokakta ve risk altında olduğunu tespit etmiş ve bu çocukların 400'ü projeden faydalandırılarak sokak riskleri ile karşılaşabilecekleri sosyal, duygusal ve fiziksel ihmal ile istismardan korunmuştur. Müdürlüğümüz psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı ve öğretmenlerden oluşan uzman ekibimizle düzenli olarak sokak çalışmaları yapmakta ve tespit edilen çocuklar Müdürlüğümüzce kayıt altına alınarak faaliyetlere dahil edilmeleri sağlanmaktadır.” denildi.

Projenin amacı hakkında bilgi verilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Projemizin amacı sokakta çalıştığı tespit edilen çocukları eğitim, spor, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteler ile sokak riskinden korumak, yetenekli oldukları alanlarda becerilerini geliştirmek, onların ilerideki eğitim ve öğretimlerine, sosyal ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak ve sosyal uyumlarını arttırmaktır. Ailelere sokak riskleri konusunda bilinç kazandırmak, toplumda duyarlılık sağlamak, ayrıca çocuklara sokak yaşantısının olumsuz etkileri konusunda içgörü kazandırarak ahlaklı, topluma ve kendine yararlı bireyler olarak yetişmeleri, olumsuz kişi ve grupların etkisinden korunmaları sağlanacaktır.”

Yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklerle çocukların ufuklarının açılacağı vurgulanan açıklamanın son olarak, “Eğitim ve öğretimlerine, kişilik gelişimlerine katkı sağlanarak geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olunacak, çocukların yapılan işlerde kendilerini geliştirmesi ve yaptıkları işlerdeki rolleri gereği kendilerini değerli görmeleri sağlanacaktır. Ekonomik yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altındaki bu çocuklar katılacakları kurslar ile akranları ile eşit imkânlardan yararlanma fırsatı bulacaktır. Ayrıca bu çocuklarımız ülkemizin farklı coğrafyasındaki kültürel özelliklere ulaşması için geziler düzenlenecektir.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Etiketler : sokak çocukları,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=