Lütfen bekleyin..



Milletvekili Ramanlı Gençler ile Buluştu

25 Eylül 2023, 11:22 - Okunma: 332

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği buluşmada, gençlerin geleceğe yön verecek güce sahip olduklarını kaydetti.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği buluşmada gençlerle bir araya geldi.

Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir, HÜDA PAR’ın gençliğe verdiği önemin anlaşılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Ramanlı, seçimden hemen sonra gençler ile buluşmak istediğini belirterek, “Böyle bir toplantıyı seçimden sonra yapmayı düşünüyorduk ama Meclis mesaisi ve Milletvekili seçildikten sonra Batman için ne yapabiliriz? diye plan program yaparak hangi kurumda hizmet için nelere ihtiyaç var? ve biz onlar için neler yapabiliriz bizden ne bekliyorlar? Bunların cevabını bulmaya çalışıyoruz.” dedi.  

Batman için çalışmak ve çalışanın yanında olmak istiyoruz

Yaptıkları kurum ve STK ziyaretlerine değinen Ramanlı, “Tabi yönetenlerin değil yönetilenlerinde temsilcileri ile bir araya geliyoruz ki eksiğini gediğini bizden saklıyan, var olanı bizden gizleyen, kurumları da bilelim. Öyle hizmet ediyoruz diye kendi zihnimizde oluşturduğumuz program dahilinde yürümeyelim dedik. Bütün amacımız buydu. İki buçuk aydır sahadayız. Sonuna doğruda yaklaşıyoruz. Hangi kurumda hangi hizmet var? Neresi eksik? Ankara boyutuyla bize ne düşüyor? Bunların tamamını yazıya döküyoruz. Tasnif edeceğiz. Eksikleri tamamlayabilme, talepleri karşılayabilme ve üzerimize düşeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Batman için çalışmak ve çalışanın yanında olmak istediğini ifade eden Milletvekili Ramanlı, “Bununla da yetinmeyip daha büyük projeler, daha mega işler içinde kafa yormak istiyoruz. Çünkü Batman gerçekten bu bölgenin parlayan yıldızı biz belki kendi gücümüzün, imkanımızın ve insanımızın kalitemizin farkında değiliz ama dışardaki insanlar bunun farkında. Dışarı ile temas ettiğimizde Batman gençliğinin de girişimcisinin de her zaman bize anlatıyorlar. Bizde bu imkânlarımızın da en güzel bir biçimde kullanmanın yollarını arayacağız.” İfadelerini kullandı.  

Memleketin hak ettiği hizmeti alması için çalışacağız

Meclis memuru olmadıklarını dile getiren Ramanlı, “Elbette işin Ankara, yasama ve üyesi olduğum insan hakları komisyonunun çalışmalarının boyutu üzerimizde birer sorumluluk. Bunları yerine getirme konusunda bir zafiyet yaşamayacağız. Sıklıkla dile getirdiğimiz şu biz meclis memuru değiliz. Biz devletin vekili hiç değiliz. Adımız üstünde Milletin vekili yani halkın vekili ve böyle davranmak zorundayız. Ama hikmetle, usulünce ve yapıcı bir biçimde milletin, memleketin hak ettiği hizmete ulaşması için üzerimize düşen fonksiyonu icra etmek istiyoruz.” Dedi.

Zamanın iş yapma zamanı olduğunu söyleyen Ramanlı şöyle devam etti: “Seçim öncesi çok konuştuk. Çok vaatte bulunduk. Hemen hepiniz bizi bir biçimde dinlediniz duydunuz. Ona göre tercihlerinizi kullandınız. Neticede Batman’ın beş Milletvekili var. Bunlardan biri benim. Hizmet eden veya hizmet ettirebilen pozisyonda kendimizi görüyor ve hissediyoruz. Bu fonksiyonumuzu da sonuna kadar icra etmek istiyoruz. Neticede önemli olan milletin memleketin hizmet alması. Huzurlu ve refah içinde bir hayat sürmesi.”  

Gençler geleceğe yön verecek güce sahiptir

Danışarak fikir alarak yol alabileceklerine dikkat çeken Ramanlı, “Seçim bitti artık söz söyleme devri bana göre kapandı. Artık söz değil icraat zamanı. Vaatlerin yerini artık işlerin alması gerekiyor. Ama bunu yaparken de hiç kimseye danışmadan, hiç kimseye söz hakkın vermeden ve hiç kimsenin düşüncesine değer vermeden asla ve katta yol alamayız. Bu memleket, bu ülke ve bu dünya hepimizin. Hepimizin kendimize göre sorumlulukları var.” diye konuştu.

Gençliğin kendisi için ne ifade ettiğini açıklayan Ramanlı, gençlerin geleceğe yön verecek güce sahip olduklarını belirterek, “Genç demek yenilik demek. Genç demek soru, sorgulamak demek. Genç demek muhakeme etmek demek. O halde yaşımız geçse de gençliğimizi kaybetmememiz gerekir. Sorgulamaktan da sorgulanmaktan da sorulara muhatap olmaktan da olgunların vazgeçmemesi lazım. Evet doğru TÜİK’e, BM’ye göre biz genç kategorisini geçtik. Ben deniz 24 yaşını bitireli 21 yıl olmuş. Ama genç ruhumuzu kaybetmemeliyiz. Gençlere ne kadar güvenirsek ne kadar sorumluluk verirsek emin olun o kadar hızlı ilerleriz daha çabuk bazı sorunları aşarız.” şeklinde konuştu.

Ayrıştırmanın ve ötekileştirmenin faydası yok

Gelişmenin sormaktan ve sorgulamaktan geçtiğini aktaran Ramanlı, “Kuşak çatışması her zaman vardır. Bende anne babamla çatışıyordum. Muhtemelen anne babamda kendi anne babasıyla çatışıyordu. Ellerinizden öper iki kızım var muhtemelen onlarda büyüdüklerinde benimle çatışacaklar. Bunlar kaçınılmaz. Gelişmek içinde bundan kaçamayız. Gelişmemiz lazım. Yoksa düşünsenize her gelen kuşan bir öncekini tekrarlıyor düşüncede, pratikte nasıl gelişecek? Gelişmemiz mümkün değil. Gelişmemiz için sorgulamak gerekir ve çağın gerekliliklerini yakalamak gerekir.” ifadelerini kullandı.

Gençlik için kurtuluş reçetesi sunan Ramanlı, “Değişmeyen bir şey var adalet. Değişmeyen bir şey var kardeşlik. Değişmeyen bir şey var merhamet. Değişmeyen bir şey var helal ve haram. Rabbimizin bize çizmiş olduğu çerçeve içerisinde kaldığımız müddetçe ben öyle inanıyorum tökezlemeyiz. Yanlışa düşmeyiz. Onun haricinde gelenekler, görenekler ve anlayışlar yaşam tarzlarında ki farklılıklar bunlar işin esasları değil.” dedi.

Toplanma amacını açıklayan Ramanlı, “Ayrıştırmanın, kötülemenin ve ötekileştirmenin bize hiçbir faydası olmadı olmaz da. Bu bilinçle hareket edelim. Siz değerli arkadaşlarımızı da bu bilinçle, niyetle bir araya getirmek istedik. Şehre dair, memlekete dair ne varsa, talep şikâyet, öneri ben dinlemek isterim. Biz dinlemekten sıkılmayacağız. Bu gece size ayrılmış bir gece.” diye konuştu.

Yaptığı konuşmadan sonra gençlerin sorularını cevaplayan Ramanlı, soru aralarında gençler ile muhabbet etti.

Gençlerin Batman’ın sorunları, işsizlik, eğitim sistemi, mülakat ve gençliğe bela olan uyuşturucu problemleri ile ilgili sorularını cevaplayan Ramanlı, her sorunun meşru daire içerisinde çözülebileceğini belirtti.

Gençlik buluşmasının sonunda gençler ile hatıra fotoğrafı çektiren Ramanlı, her fırsat bulduğunda gençler için vakit ayıracağını söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=