Lütfen bekleyin..



Batman Müftüsünden İTTİHAD’a iade-i ziyaret

31 Aralık 2015, 10:21 - Okunma: 2285

İl Müftüsü Turgut Erhan Âlimler ve Medreseler Birliği İttihad-ul Ulema’ya iade-i ziyarete bulundu.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan geçtiğimiz günlerde kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Alimler ve Medreseler Birliği İttihad-ul Ulema’ya iade-i ziyarette bulundu.
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ı Alimler ve Medreseler Birliği İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Molla Osman Tayfur, Molla Abdurrahman İçlek, M. Ali Altun ve M. Ali Arslan kapıda karşıladı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ittihadın medreseleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Burada bir konuşma yapan Molla Enver Kılıçarslan, “Eskiden en fazla dört kişi bile bir araya toplanamazdık. İslami Cemaat kurulmuş diye en az üyelikten ceza verilip cezaevine atarlardı. Ama şimdi Allah’a şükürler olsun ki ilmin hizmeti için çalışan herkesin önü açıktır. Şimdi alimlerin mesuliyeti daha fazladır. Bu imkanlar hepsi fırsattır Müslümanların istifade etmesi gerekir.” şeklinde konuştu. 
Halkımız teveccüh ediyor
Bölge halkının Müslüman olduğunu ve medreselere oldukça fazla rağbet ederek kendilerine ciddi anlamda müracaatların olduğunu söyleyen M. Ali Altun ancak yer ve imkân sıkıntılarının olduğunu ifade etti. Özellikle bayanlar olmak üzere yüzlerce kişiye icazet verdiklerini belirten Altun;  "8 medresemizde 230 öğrenci yatılı kalıyor. 85' i erkek geri kalanı kızdır. Çamlıca Mahallesi’nde kız medresemiz var. 110 kişi şuan eğitimlerini alıyor. 6 yıldır eğitimlerine devam ediyorlar. Şırnak ve Hakkari'den çok sayıda çocuklarını göndermek isteyen vatandaşlarımız var. İstek, talep ve müracaat çok, ancak yer sıkıntımız var. İmkânlarımız olursa medreselerimiz boş kalamaz. Çünkü ciddi anlamda halkımızdan bir teveccüh ve istek var.” dedi. 
Gençlik yangına doğru gidiyor
Alimler ve Medreseler Birliği İttihad-ulUlema'nın medrese çalışmalarının takdir eden İl MüftüsüTurgut Erhan muvaffakiyetlerde bulunarak şunları söyledi; “Gençlik yangına doğru gidiyor. Ne kadar insanı ateşten koparabilsen çekebilsek, uçuruma yuvarlanan insanların önüne set çekebilirsek, o kadar görev ve vazifemiz yapmış olacağız.  İmanlı inançlı insanlara düşende budur. Medreseler, kuran kursları eğitim ve öğretim yerleri geleceğe sahip çıkma adına olması gereken kurumlar. Bu mekanları yapanlar, emek verenler, çaba sarfedenler, maddi ve manevi katkıda bulunanlardan Allah (c.c.) razı olsun. Burada eğitim alanların kötü yola düşmekten kurtarıyor. Rabbim ders veren eğitim gören ve emek verenlere muvaffakiyetler versin.” dedi. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=