Lütfen bekleyin..



Kaçak et kesimi ile mücadele aralıksız devam edecek

27 Eylül 2023, 15:22 - Okunma: 371

Batman'da kaçak et kesimi ve buna bağlı oluşabilecek sağlık sorunlarının önlemesi amacıyla yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Culukar'ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, İl Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi, ilgili Şube Müdürleri, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Baran Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Kasaplar Derneği Başkanı M. Ali Rüzgar ve yönetim kurulu üyeleri ile ilimizde besicilik yapan üreticiler ve kasaplar katıldı.
Kaçak et kesimini ve buna bağlı oluşabilecek halk sağlığını tehlikeye atacak problemlerin engellenmesi için yapılan toplantıda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ve Batman Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden bir komisyon oluşturulması, bu kapsamda kasapların yanı sıra yemek üretim yerleri, lokanta ve restaurantlar ile et satışı yapan büyük gross marketlerde kaçak et satışının önlenmesi için aralıksız denetimlerin  yapılması ve yapılan denetimlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde adli ve idari cezai müeyyidelerin uygulanması kararlaştırıldı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=