Lütfen bekleyin..



Ramanlı: “Medreseler toplumun gidişatına yön veriyor”

29 Eylül 2023, 10:15 - Okunma: 400

Medreseleri ziyaret eden Milletvekili Ramanlı, medreselerin toplumun en eski ilim ve bilim merkezleri olduğunu söyledi.

İlimizde hizmet veren ve toplumu doğru yönlendirecek alim, kanaat önderleri ve imamlarını yetiştirmek üzerine çalışmalar yürüten medreseleri ve müderrisleri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, müderrisler ile birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Medrese müderrisleri Molla Enver Kılıçarslan, Molla Alameddin Konak, Molla Tahir Baran, Molla Musa Ekinci ve Molla İdris Aktürk’ü ziyaret eden Milletvekili Ramanlı, medreselerin resmî statüye kavuşması, icazet belgelerine denklik verilmesi gibi konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Müderrisleri ile buluşmasında kısa ve orta vadede fiziki imkanlarının iyileştirilmesi, hizmet alanlarının genişletilmesi ve kültürel işlevinin bihakkın değerlendirilmesi üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Medreselerin toplum nazarında geçmişten beri çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milletvekili Ramanlı, “Toplumumuzda medreseler çok önemli bir konuma sahip. Tıpkı lokomotif gibi toplumu çekip çeviren düzene koyan ve topluma öncülük edecek şahsiyetlerin yetiştiği mekanlardır. Medreseler toplumun gidişatına yön veriyor. Toplumumuzun kıymetli medreselerinin resmî statüyü kazanması lazım.” ifadelerini kullandı.

Ziyarete HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve partililer eşlik etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=